De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ABN Amro test nfc-betalen voor Android-smartphones

Lars Paymans
15 september 2016, 13:10
1 min leestijd
ABN Amro test nfc-betalen voor Android-smartphones

ABN Amro is gestart met een nieuwe test om klanten met hun Android-smartphone te laten betalen. Als je snel bent, kun je het nfc Android-betalen zelf ook gaan testen.

Lees verder na de advertentie.

ABN Amro nfc Android-betalen getest

Op de website van de bank is te lezen dat vijfduizend mensen zich in kunnen schrijven voor deze ABN Amro nfc-test. Hier hoort ook een gloednieuwe app bij die het nfc-betalen mogelijk maakt: de ABN Amro Wallet-app. Verder heb je minimaal Android 4.4 nodig en moet je toestel uiteraard ook een nfc-chip ingebouwd hebben om deze functie te ondersteunen.

ABN Amro NFC Android

Daarnaast heeft ABN Amro een aantal toestellen specifiek uitgesloten van de test. Heb je een OnePlus One, HTC One M7, HTC One M8, Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, LG G3, Huawai Ascend P7 of de Elephone P9000, dan kun je niet meedoen aan deze test. Waarom uitgerekend deze toestellen buiten de boot vallen, is niet duidelijk.

Betalen met je Android-smartphone kan goed vergeleken worden met het contactloos betalen met je bankpasje. Je houdt je smartphone met de ABN Amro Wallet-app boven de pinautomaat, om vervolgens direct het correcte bedrag af te rekenen. ABN Amro is overigens niet de eerste Nederlandse bank die nfc-betalingen uitprobeert. In het verleden hebben ING en Rabobank ook dit soort tests uitgevoerd.

Schrijf je in en test mee

Als je benieuwd bent naar de test dan kun je een formulier invullen om jezelf in te schrijven. Daar geef je onder meer je Google Play-account door, zodat je vervolgens waarschijnlijk een testversie van de Wallet-app krijgt. Wanneer ABN Amro van plan is om de app en dienst voor een groter publiek beschikbaar te maken is nog niet bekend.

Bron: ABN Amro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu