Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC belooft beste camera en lange accuduur HTC 10

Erwin Vogelaar
9 april 2016, 18:30
2 min leestijd
HTC belooft beste camera en lange accuduur HTC 10

Op 12 april wordt de HTC 10 onthuld en HTC legt de lat inmiddels wel erg hoog in zijn beloftes voor het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Accuduur HTC 10

Komende dinsdag zullen we eindelijk definitief alle informatie over de HTC 10 krijgen. We weten al een hoop. Zo zou het nieuwe vlaggenschip een 5,2 inch-scherm hebben met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daarnaast zou er een Snapdragon 820-chip van Qualcomm onder de kap zitten, net als 4GB RAM geheugen en ruimte voor een micro-sd-kaartje. Een 12 ultrapixel-camera, 3000 mAh-accu en Android 6.0 Marshmallow moeten het afmaken. Wat HTC echter met deze hardware gaat doen? De verwachtingen worden hoog gelegd.

In een serie korte video’s legt HTC de aandacht op verschillende onderdelen van het toestel. In de nieuwste video wordt de accu onder de loep genomen: “We geven het toe: we zijn geobsedeerd. Geobsedeerd met accuduur”, start HTC. “Onze engineers zijn zo geobsedeerd met het verlengen van je accu, dat ze er een wetenschap van hebben gemaakt.” Een 3000 mAh-accu is groot, maar niet ongehoord groot. De meeste high-end toestellen op de markt hebben een vergelijkbare accu. Het is maar de vraag of HTC de accu  dermate efficient  kan gebruiken  dat het een groot verschil gaat maken.

In een eerdere video stelt HTC tevens dat het geobsedeerd is om de beste smartphone te maken voor het maken van foto’s en video’s. Hiermee moet het toestel de strijd aangaan met onder andere de Samsung Galaxy S7. In een derde video worden er soortgelijke beloftes gemaakt over het geluid. Uiteraard is het allemaal reclamepraat, maar toch zijn we benieuwd in hoeverre HTC ons gaat verrassen. Een high-end toestel dat zowel de beste camera als accu-duur op de markt kan leveren? Wij tekenen ervoor.

Sense 8

Tevens zijn de eerste screenshots van Sense 8 gelekt. De kans is groot dat HTC naast de HTC 10 ook de nieuwste versie van de Android-schil  gaat onthullen. Dit gaat er zo uit zien:

accuduur HTC 10

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu