Beveiligingsupdate november lijkt voor accuproblemen te zorgen

Erwin Vogelaar
2 december 2017, 9:51
2 min leestijd
Beveiligingsupdate november lijkt voor accuproblemen te zorgen

Gebruikers klagen over accuproblemen door de Android-beveiligingsupdate van november. Het probleem lijkt zich alleen voor te doen met een wifi-verbinding.

Lees verder na de advertentie.

Accuproblemen beveiligingsupdate november

Android-gebruikers klagen over een verminderde accuduur van hun smartphone sinds de beveiligingsupdate van november. De klachten staan onder andere op het supportforum van Google en Reddit.

Specifiek merken gebruikers dat sinds de beveiligingsupdate van november Google Play-services extra belastend is voor de accu. De app vraagt specifiek extra stroom bij een verbinding met wifi. Hierbij wordt het toestel tevens warmer dan normaal. Een medewerker van Google heeft op 21 november gereageerd op het Google-forum, met een bericht dat het probleem wordt onderzocht. Op dit moment is er echter nog geen officiële oplossing.

Accuproblemen beveiligingsupdate november

Om databundels te beschermen, uploaden Android-toestellen vaak data, zoals back-ups, enkel met een wifi-verbinding. Het probleem met de leeglopende accu’s houdt echter niet op zodra deze uploads klaar zijn. Het probleem beperkt zich niet tot Pixel-toestellen. Gebruikers met smartphones van onder andere OnePlus en Samsung hebben dezelfde klachten.

Tijdelijke oplossing

Verschillende gebruikers melden dat een tijdelijke oplossing werkt om het leeglopen van de accu tegen te gaan. Hiervoor moet je de wifi uitschakelen en het toestel opnieuw opstarten. Daarna moet je doorgaan met mobiel internet. Mocht dat niet helpen, dan kan het ook nodig zijn om de data van Google Play-services te wissen. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

  1. Ga naar ‘Instellingen > Apps en meldingen > Alle apps bekijken’;
  2. Zoek hier Google Play-services op;
  3. Druk op ‘Opslagruimte’;
  4. Kies voor ‘Cache wissen’.

Hopelijk brengt Google snel een echte oplossing uit, want je wil natuurlijk vrij wifi gebruiken. Mogelijk wordt het probleem opgelost met de beveiligingsupdate van december die waarschijnlijk volgende week wordt uitgerold.

Beter inzicht met Oreo

Met Android 8.0 (Oreo) krijg je beter inzicht in welke apps boosdoener zijn als de accu van je toestel plots sneller leegloopt. Heb je Oreo al? Dan leggen we uit hoe je deze Oreo-accutips vindt.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu