Gboard-update met ‘accuvriendelijke’ modus, scantool in de maak

Thomas Haenen
6 juni 2018, 9:38
2 min leestijd
Gboard-update met ‘accuvriendelijke’ modus, scantool in de maak

Het standaard Android-toetsenbord krijgt binnenkort mogelijk enkele nieuwe features. In de broncode van Gboard zijn onder andere verwijzingen ontdekt naar een accuvriendelijke modus.

Lees verder na de advertentie.

Accuvriendelijke Gboard-update ontdekt

Binnenkort wordt Gboard uitgebreid met een ‘Battery Saver Theme’, zo heeft 9to5Google ontdekt. In de broncode van de meest recente Gboard-update staan verschillende verwijzingen naar de nieuwe feature. Doorgaans betekent dat dat Google al redelijk ver is met de ontwikkeling van een functie, en dat deze binnen korte tijd beschikbaar is voor andere gebruikers.

Al langer heeft Gboard de optie om de achtergrondkleur van het toetsenbord aan te passen, naar zwart of groen of zelfs een zelfgekozen afbeelding. Een zwarte achtergrond gebruikt op veel smartphoneschermen minder stroom dan wit of andere kleuren.

Accuvriendelijke Gboard-update

De nieuwe accubesparende modus gaat echter nog een stapje verder. Animaties bij het schakelen tussen toetsen worden uitgeschakeld, en ook stickers, bitmoji en gifs zullen niet langer automatisch bewegen. Alle beetje helpen immers, zeker als het om een veelgebruikte app als je toetsenbord gaat. De modus kan bovendien automatisch ingeschakeld worden als de accu van je smartphone bijna leeg is.

Ook wordt er gewerkt aan een OCR-optie, waarmee je tekst kan inscannen en direct kopiëren. Heb je bijvoorbeeld een boek voor je liggen waarvan je een quote wil doorsturen, dan kun je straks direct vanuit Gboard scannen. In de broncode zijn daarnaast nog verwijzingen ontdekt naar een optie om je favoriete stickers te markeren, en om automatisch een spatie toe te voegen na een punt.

Download Gboard voor Android

Wanneer de nieuwe features precies beschikbaar zijn, is nog onbekend. Gboard wordt bij veel Android-smartphones meegeleverd als het standaard toetsenbord. Sommige fabrikanten, waaronder Huawei en Samsung, leveren een eigen toetsenbord mee. Via onderstaande link kun je Gboard downloaden in de Play Store, en instellen als de nieuwe standaard. De app is gratis en werkt op vrijwel alle Android-telefoons.

Download Gboard in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu