Acer Android Netbook nu in pre-order bij Amazon

acer aspireAcer’s eerste Android-netbook is vanaf nu in pre-order bij Amazon.com te bestellen. Het gaat om een Acer Aspire D250 netbook, waarop dualboot Windows XP en Android is geïnstalleerd. Het Acer-netbook heeft een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1024 x 600, een 1,66GHz Atom N280-processor en 1GB RAM, dat uitbreidbaar is tot 2GB. Voor opslag is een 160GB harddisk meegeleverd (5.400 rpm). Er zit een multi-touch touchpad in en Wi-Fi 802.11b/g. Dat zijn heel wat specificaties en getallen, maar waar het de meeste mensen allereerst om zal gaan is de prijs: vanaf $350 komt dit Acer Android-netbook in je bezit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De 5400 mAh batterij met 6 cellen gaat maar liefst 9 uur mee. Vlak voordat de netbook op Amazon.com verscheen bevestigde Bob Sen, managing director van Acer Japan, tegenover IDG News Service dat het Acer Android Netbook dit kwartaal beschikbaar zou komen:

Worldwide I expect to see the product launch in Q4. Acer is not going to launch with a single OS, Android, It will be dual-boot, Android with Windows.

Afgelopen juni waren de Acer Android Netbooks al te zien op de Computex-beurs in Taipei.

Acer Japan heeft ondertussen een vernieuwde versie van de Acer Aspire D250 aangekondigd, die alleen op Windows 7 Starter Edition draait. Die heeft een hogere schermresolutie (1280 x 720) maar is ook een stuk duurder ($550). Deze vernieuwde Acer Aspire D250 is vanaf 22 oktober in Japan verkrijgbaar, maar er is nog niet bekend of deze verbeterde versie ook snel in de rest van de wereld te koop is.

Acer Android notebook

Meer info: Amazon.com en PC World

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.