Acer gaat Android netbook lanceren

Redactie
2 juni 2009, 14:29
1 min leestijd
Acer gaat Android netbook lanceren
androidnetbook

Acer kondigde vandaag aan dat ze in het derde kwartaal van dit jaar met een Android-netbook op de markt gaan komen. Global president Jim Wong van Acer zei dit tijdens een nieuwsconferentie op Computex, één van de grootste pc-beurzen ter wereld. Wong liet weten dat een van de redenen dat Acer het besluit genomen heeft is, dat het besturingssysteem een zeer snelle draadloze verbinding met internet kan maken.

Verder denkt hij dat Android een grote rol gaat spelen bij de groei van de netbook-markt. Er zijn verder nog geen mededelingen gedaan over de specificaties van het nieuwe Android-netbook.

Lees verder na de advertentie.

Acer zou wel eens de eerste kunnen zijn met een dergelijke netbook. Er zijn andere kapers op de kust voor de primeur, zoals het Chinese bedrijf Skytone. Bij de Android-netbook van Acer zou het kunnen gaan om een 10 inch Aspire One met dezelfde Intel Atom-processor als het bedrijf nu al gebruik in de versie met Windows XP. Volgens de Acer-topman zal de Android-versie wel iets goedkoper zijn, maar niet minder krachtig.

Via: Reuters

Categorie: Overige devices
Spotlight: Android
Merk: Acer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's