Acer Iconia Tab A200 aangekondigd met 10.1 inch scherm en Tegra 2 processor

Redactie
2 december 2011, 17:46
1 min leestijd
Acer Iconia Tab A200 aangekondigd met 10.1 inch scherm en Tegra 2 processor
Acer Iconia Tab A200 aangekondigd met 10.1 inch scherm en Tegra 2

Acer heeft de Iconia Tab A200 officieel aangekondigd. De tablet heeft een 10.1 inch scherm met een resolutie van 1.280×800. Het geheel draait op een 1 GHz dualcore Tegra 2 processor met 1 GB werkgeheugen. Aan de voorkant is een 2 megapixel camera geplaatst om mee te videobellen. De tablet is voorzien van een volwaardige USB-poort en een MicroSD-aansluiting. De Iconia Tab A200 is voorzien van Android 3.2 Honeycomb maar zal zo vlug mogelijk met Ice Cream Sandwich worden geleverd. Vanaf begin 2012 is de tablet in Nederland te koop.

Het meest opvallende aan de Acer Iconia Tab is misschien wel de USB-aansluiting waardoor het mogelijk wordt om externe apparaten aan te sluiten zoals keyboards en muizen. Dit gekoppeld met de MicroUSB-aansluiting maakt dat je snel data van het apparaat af kunt halen of juist erop kunt zetten.

Lees verder na de advertentie.

Acer heeft Android aangepast met haar eigen software. Het meest opvallende onderdeel hiervan is de Ring waarmee snel applicaties geopend kunnen worden. De Acer Ring maakt het ook mogelijk om snel screenshots te maken. Ook is Acer SocialJOgger toegevoegd voor snelle toegang tot sociale netwerken als Facebook en Twitter. De tablet wordt geleverd, maar zal vanaf 12 januari 2012 worden geleverd met Ice Cream Sandwich.

De Acer Iconia Tab A200 zal te koop zijn in een Wi-Fi versie en een variant met 3G en worden uitgebracht in de kleuren grijs en rood. Officieel zal alleen de Wi-Fi versie worden uitgebracht in Nederland, maar naar verwachting zal de 3G-variant ook te koop zijn door middel van de zogenaamde grijze import. Hoewel de tablet begin 2012 naar Nederland komt, is deze nu al uitgebracht in een beperkt aantal landen. Een adviesprijs is nog niet bekend gemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu