Acer kondigt Liquid S2 aan, smartphone met 4k-video-ondersteuning

Gijs Ettes
2 september 2013, 12:49
1 min leestijd
Acer kondigt Liquid S2 aan, smartphone met 4k-video-ondersteuning
Acer-Liquid-S2

Acer heeft net voor de start van technologiebeurs IFA de Acer Liquid S2 aangekondigd, een Android-smartphone met ondersteuning voor het schieten van 4k-video’s.

De Acer Liquid S2 huisvest een 6 inch-ips-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels, een quadcore-processor van 2.2GHz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan interne opslagruimte en een fikse accu van 3300 mAh.

Lees verder na de advertentie.

De 13-megapixel-camera heeft dankzij de rappe Snapdragon 800-chip ondersteuning voor het opnemen van 4k-video’s. 1080p-video’s worden daarnaast opgenomen met 30 frames per seconde, en via de zogeheten Quick First Show-functionaliteit kun je volgens Acer snel een foto nemen vanaf je vergrendelscherm. Het toestel draait op Android 4.2 Jelly Bean.

De Liquid S2 is door het grote scherm en flinke accu wel aan de wat grote kant. Hij heeft namelijk een omvang van maar liefst 166x86x9 millimeter. Hoeveel hij weegt, is nog onbekend.

Nederlandse beschikbaarheid Acer Liquid S2

De Acer Liquid S2 moet eind oktober in de Nederlandse winkelrekken komen te liggen. Voor hoeveel is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal deze prijs niet al te hoog liggen. Acer staat erom bekend dat ze relatief goedkope smartphones leveren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Acer Liquid S2
Acer Liquid S2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu