Acer Liquid, Acer’s eerste Android-toestel: gewogen en te licht bevonden

Wouter Nijsen
6 januari 2010, 19:21
2 min leestijd
Acer Liquid, Acer’s eerste Android-toestel: gewogen en te licht bevonden

Nadat Acer in 2008 het zieltogende E-ten heeft overgenomen zijn er vier Windows Mobile smartphones onder eigen merknaam op de markt verschenen. De Liquid is Acer’s eerste Android telefoon. The Inquirer.net had het geluk de Liquid aan een nader onderzoek te mogen onderwerpen. Helaas is het niet alemaal goud wat er blinkt. Wat uiterlijk betreft maakt de Liquid een goede indruk, daar is aandacht aan besteed. Ook de eigen Acer-widgets mogen er zijn.

De Liquid is voorzien van een helder 3,5 inch 480×800 capacitief scherm met daaronder een viertal knoppen met de functies Home, Search, Back en Menu. De aan/uitknop zit op een ongelukkige plaats, namelijk aan de linkerkant van de behuizing. Niet helemaal bovenaan, maar op ongeveer 3/4 waardoor het lastig is het toestel in- of uit standby te halen.

Lees verder na de advertentie.

Acer heeft ervoor gekozen de Liquid uit te rusten met Android 1.6 en er zijn nog geen plannen om een update naar 2.0 uit te brengen. De Qualcomm Snapdragon-processor draait niet op maximale snelheid, maar is geremd op 768MHz. Volgens Acer is dit gedaan om zo voor een langere accuduur te zorgen. Het lijkt echter niet geholpen te hebben; volgens de reviewer is de accuduur van de Liquid bedroevend slecht en is zelfs het einde van de dag op één acculading niet te halen.

De snelheid is echter prima, ondanks de remmende maatregelen. Het vreemde is dat desondanks het werken met het on-screen toetsenbord geen onverdeeld genoegen is. Juist daarin is de Liquid langzaam en reageert het toetsenbord vaak helemaal niet waardoor veel fouten in de tekst ontstaan. De Liquid heeft geen trackball of D-pad waardoor je dus geheel bent aangewezen op bediening via het touchscreen. De aanwezige 5 megapixel camera maakt heel behoorlijke foto’s, helaas schittert een flitser door afwezigheid.

De eindconclusie is niet mals. Volgens de reviewer kun je de Acer ondanks zijn scherpe prijs en Qualcomm-processor beter links laten liggen en kiezen voor de HTC Hero, een toestel wat op vrijwel alle gebieden een betere score behaalde.

De volledige review kun je nalezen op The Inquirer

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's