Acer kondigt nieuwe smartphones en goedkope fitnesstracker aan

Redactie
1 maart 2015, 11:40
3 min leestijd
Acer kondigt nieuwe smartphones en goedkope fitnesstracker aan

Acer heeft zondagochtend een drietal nieuwe smartphones en een fitnesstracker aangekondigd. De Acer Liquid Jade Z, Liquid Z220, Liquid Z520 en Liquid Leap+ worden in maart en april verkrijgbaar in Europa en hebben een bescheiden prijskaartje.

Lees verder na de advertentie.

Liquid Jade Z: lichte 64-bit smartphone met 4G

acer liquid jade z release

De Acer Liquid Jade Z is het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant, al is het toestel met 199 euro alles behalve duur. Voor die prijs krijg je een 5 inch hd-scherm (720p) met een beschermlaag van Gorilla Glass 3, een 13 megapixel-camera met een diafragma van f/1.8 en 4G-ondersteuning. De frontcamera schiet plaatjes met 5 megapixels.

De Jade Z wordt aangedreven door een 64-bit quadcore-processor van MediaTek en heeft een dunne (7,9 millimeter) en lichte (110 gram) behuizing. Standaard draait de Jade Z op Android 4.4 (KitKat), al zal het toestel spoedig de update naar Android 5.0 Lollipop ontvangen. De smartphone is ook voorzien van de offline navigatiesoftware AcerNav, die is gebaseerd op de kaarten van TomTom. De Acer Liquid Jade Z release vindt later deze maand plaats.

Acer Liquid Z220 en Liquid Z520

Acer Liquid Z220

De Acer Liquid Z220 en Liquid Z520 zijn met hun prijskaartjes van 89 en 109 euro goedkoper dan de Liquid Jade Z en zijn duidelijk gericht op het budgetsegment. De Z220 is de kleinste van de twee met een 4 inch-scherm (800 — 480 pixels). Het toestel heeft ruimte voor twee simkaarten, een achterkant met een reliëf dat extra grip geeft en beschikt over twee camera’s met 5 en twee megapixels.

De Z220 wordt aangedreven door een 1,2GHz dualcore-processor (Snapdragon 200) en heeft 1GB aan werkgeheugen. Standaard draait de smartphone op Android 5.0 Lollipop en voor de opslag van apps en media is 8GB beschikbaar.

Acer Liquid Z520

De Liquid Z520 is twee tientjes duurder en beschikt over iets betere specs, waaronder een 1,3GHz quadcore-processor. Het scherm van de smartphone meet 5 inch en aan de achterzijde is een 8 megapixel-camera aanwezig. Voor de rest is de hardware vrijwel hetzelfde: ook de Z520 heeft 1GB aan werkgeheugen en 8GB opslag.

Handig zijn de verschillende gebruikersprofielen die je kunt instellen. Basic Mode is geschikt voor kinderen en geeft beperkte toegang tot de telefoon- en berichtenfuncties van het toestel. Easy Mode geeft snel toegang tot je berichten, veelgebruikte contacten, de radio en het weer en Standard Mode biedt de Android-interface zoals je die gewend bent. De Z220 is vanaf eind maart beschikbaar en de Z520 wordt een maand later verkrijgbaar in Europa.

Acer Liquid Leap+: goedkope fitnesstracker

acer liquid leap+

De Acer Liquid Leap+ is de opvolger van de Leap-fitnesstracker die het bedrijf vorig jaar uitbracht. Ook deze sportband is waterbestendig (tot een halve meter diepte), heeft een bescheiden prijskaartje (79 euro) en een oled-scherm van 1 inch. De Leap+ werkt met Android, iOS en Windows Phone (via bluetooth 4.0 en een companion-app) en heeft verwisselbare polsbandjes in alle kleuren van de regenboog.

Hij kan je stappen tellen, je verbrande calorieën weergeven en geeft je de mogelijkheid om je muziek te bedienen. Wat dat betreft heeft het apparaat dus veel weg van de Samsung Gear Fit, al is de adviesprijs beduidend lager. De Leap+ wordt later deze maand verkrijgbaar in Europa.

Het laatste nieuws over Acer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Acer Liquid Jade Z
Acer Liquid Jade Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu