Acer onthult betaalbare Liquid Z410 met redelijke specs
Wouter Nijsen

Acer heeft officieel de Acer Liquid Z410 aangekondigd: een betaalbare smartphone met een verwachte verkoopprijs van 129 euro en redelijke specs.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Acer Liquid Z410 specs

acer liquid z410De nieuwe Acer Liquid heeft een qHD-scherm van 4,5 inch met een resolutie van 540 bij 960 pixels. Met zulke verhoudingen kom je uit op een pixeldichtheid van 245 ppi. Onder de motorkap bevindt zich een quadcore MediaTek MT6732 64-bit-processor en een ARM Mali-T760 GPU. Aan de achterkant van de smartphone zit een 5-megapixel-camera met LED-verlichting en aan de voorkant een camera van 2 megapixels.

Aan de voorkant van de smartphone zijn tevens twee speakers met DTS Studio Sound geplaatst. Daarnaast bevat de Acer Liquid Z410 de AcerRapid key (een knop waar je zelf een snelkoppeling onder kunt plaatsen) en Acer QuickTouch (voor snelkoppelingen die je bediend met bewegingen).

Over het vermogen van de batterij is helaas niet veel bekend. Acer geeft aan dat je er 5,5 uur mee kunt bellen en het toestel 400 uur op stand-by kunt houden. Ook is nog niet duidelijk welke versie van Android de Z410 krijgt.

Prijs en beschikbaarheid

Liquid Jade SDe Acer Liquid Z410 gaat naar volgens Acer 129 euro kosten en komt in februari alleen uit in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De Acer Liquid Jade S, die eind vorig jaar werd aangekondigd, moet vanaf deze maand verkrijgbaar zijn. Hij krijgt een adviesprijs van 299 euro en biedt voor dat bedrag een 5 inch-scherm (720p), een dunne en lichte behuizing en een 64-bits 1,5GHz-octacore-processor.

Uit de doos draait de Jade S op Android 4.4 KitKat, een versie van het OS die nog geen 64-bits processors ondersteund.

Het laatste nieuws over Acer

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.