Acer introduceert Liquid Z6E: instapmodel met 5 inch-scherm

Acer brengt binnenkort de Liquid Z6E in Nederland uit, zo heeft het bedrijf aan Android Planet laten weten. Het is een budgetsmartphone van minder dan honderd euro.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Acer Liquid Z6E officieel

De Acer Liquid Z6E is vanaf begin februari in Nederland verkrijgbaar. Het onaangekondigde toestel dook vandaag op bij verschillende webwinkels. Acer bevestigde na een vraag van Android Planet dat de smartphone hier verkocht gaat worden met een adviesprijs van zo’n euro. Consumenten hebben de keuze uit een zwarte of witte variant van het toestel.

Het toestel is onderdeel van de Liquid Z6-reeks, die Acer eind vorig jaar introduceerde op de IFA-technologiebeurs in Berlijn. Twee eerdere toestellen in de reeks, de Liquid Z6 en Z6 Plus, zijn hier al geruime tijd verkrijgbaar. De Z6E is vooralsnog het goedkoopste toestel in de reeks.

Acer Liquid Z6E specificaties

Deze Acer moet het vooral hebben van zijn prijs-kwaliteitsverhouding, want de hardware is niet al te indrukwekkend. Voor zijn prijsklasse is het een prima toestel, maar verwacht geen opvallende features en fratsen.

  • 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 5 megapixel-camera achterop, 2 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met Acer-interface
  • 1,3 GHz quadcore-processor, 1GB werkgeheugen
  • 8GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
Acer Liquid Z6E
Welke Acer Liquid Z6E wil je?
Wij hebben momenteel geen Acer Liquid Z6E aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

De Liquid Z6E heeft een behuizing met een matte achterkant die extra grip moet bieden. Het is één van de goedkoopste Android-smartphones van het moment, maar toch is de hardware nog vrij aardig. Zo beschikt het toestel over een hd-resolutie, ondersteuning voor 4G-internet en kan de opslagruimte gemakkelijk uitgebreid worden.

Daarmee lijkt dit een echt instapmodel te zijn. Het toestel is prima geschikt voor simpele applicaties als WhatsApp en Google Maps, waarmee het een aantrekkelijke smartphone is voor iedereen met een wat kleiner budget. De Z6E biedt toegang tot alle functies die je van een smartphone zou verwachten zonder dat je daarvoor de hoofdprijs betaalt.

Lees het laatste nieuws over Acer

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.