Acer Liquid Zest Plus met 5000 mAh-accu voor 199 euro naar Benelux
Jarno Stinissen

Acer heeft bekendgemaakt  dat de Liquid Zest Plus deze zomer beschikbaar komt  in de Benelux. De 5,5 inch-smartphone onderscheidt zich door zijn enorm grote accu en goede  camera.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Acer Liquid Zest Plus release

De Acer Liquid Zest Plus is een interessant toestel voor gebruikers die veel waarde hechten aan de accuduur van hun smartphone. Het nieuwe budgettoestel houdt door de 5000 mAh-accu volgens Acer maar liefst drie dagen uit op een lading.

Naast de lange  accuduur moet de 13 megapixel-camera voor haarscherpe foto’s zorgen. Deze  beschikt namelijk over een zogeheten ‘tri-focus’-technologie. Dit betekent dat de camera een combinatie van laser, `phase detection` en `contrast detection focusing` gebruikt om mooie plaatjes te schieten.  Selfies schiet je met de 5 megapixel-frontcamera, die is voorzien van automatische gezichtsherkenning. Door met het toestel te schudden, schakel je  een timer in, waarna de Liquid Zest Plus een selfie neemt.

Meer over de Acer Liquid Zest Plus

De Acer Liquid Zest Plus beschikt verder over een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 267 pixels per inch. Onder de motorkap bevindt zich een 1,3GHz quadcore-processor met 2GB RAM en 16GB opslagruimte. Dat laatste is echter  uit  te breiden  met een micro-sd-kaartje.

De Acer Liquid Zest Plus draait op Android 6.0 (Marshmallow). Marshmallow voegt onder meer de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren, de energiebesparende functie Doze en handige Google Now on Tap toe. Laatstgenoemde voorziet je van relevante data, gebaseerd op de informatie op je scherm. Ontvang je bijvoorbeeld een mailtje over een film, dan toont Now on Tap recensies en iMDB-informatie.


De Acer Liquid Zest Plus is vanaf juli verkrijgbaar in de Benelux heeft een adviesprijs van 199 euro.  Informatie over de beschikbare kleuren en verdere specs  zijn nog niet bekendgemaakt. Het toestel werd  vorige maand tijdens een event in New York onthuld.

Lees het laatste nieuws over Acer

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.