Acer toont nieuwe line-up in Amstelveen

Redactie
30 maart 2011, 19:49
4 min leestijd

Acer heeft dit jaar grote plannen. Zo wil de fabrikant eind 2011 een top 3-speler zijn op tabletgebied. Apple van de troon stoten, dat gaat Acer de komende tijd nog niet lukken. Toch hoopt de fabrikant andere partijen – zoals LG, Samsung en HTC – voor te blijven door met een aantal goede producten te komen. Vandaag werden enkele nieuwe tablets en telefoons gepresenteerd aan Nederlandse journalisten tijdens een persconferentie in Amstelveen. Android Planet was erbij.

Lees verder na de advertentie.

Iconia Tab A500

Hoewel de nadruk tijdens de conferentie lag op de Iconia Tab W500 (een Windows 7-tablet én netbook), werd ook de Iconia Tab A500 gepresenteerd. De ‘A’ duidt op Android. De A500 is een volwaardig Honeycomb-tablet met een krachtige Tegra 2-multikernprocessor, een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels, 32 gigabyte intern geheugen en twee camera’s.

Acer rust de tablets uit met enkele nuttige applicaties en toepassingen. Wat te denken van Clear.fi? Met Clear.fi kunnen Acer-gebruikers muziekbestanden en video’s draadloos delen met andere apparaten. Clear.fi maakt gebruik van DLNA. Ook demonstreerde Acer de Social Jogger. De Social Jogger bundelt alle tweets en Facebook-berichten en verwerkt dit in een mooi overzicht. Daarnaast installeert Acer drie games op de tablet, namelijk Hero of Sparta, Let’s Golf en Need for Speed: Shift.

De wifi-versie van de Acer Iconia Tab A500 ligt eind april al in de winkel voor 499 euro. De 3G-versie verschijnt eind mei voor 599 euro.

Stel, de goedkoopste versie van de A500 (499 euro) wordt vergeleken met de iPad 2 (479 euro), wat zijn dan de grootste verschillen? Er zijn enkele pluspunten in vergelijking met de iPad 2, namelijk meer RAM-geheugen (1 GB i.p.v. 512 MB) en meer intern opslaggeheugen (32 GB i.p.v. 16 GB). Tevens heeft de A500 een betere resolutie van 1280 bij 800 pixels, een uitbreidingsslot voor een MicroSD-geheugenkaart en Flash 10.1. Zijn er nadelen? Ja. Qua design komt de A500 niet in de buurt van de iPad 2. De A500 is dikker, zwaarder en ziet er goedkoper uit. Daarnaast gaat de A500 ‘slechts’ zeven uur mee bij continu gebruik.

Honeycomb of iOS: wat is beter? Het is een moeilijke keuze. iOS is vanaf de eerste minuut gebruiksvriendelijk, terwijl Honeycomb even wennen is. Persoonlijk denk ik dat Acer een goede keuze heeft gemaakt door Honeycomb te installeren op haar A500-tablet. Ik vermoed dat er genoeg mensen zijn die eind april een tabletcomputer willen aanschaffen met Android 3.0.

Iconia Tab A100

Dan nog even kort over de Iconia Tab A100. De tablet heeft een zeven inch scherm. Verder zijn er enkele kleine verschillen in vergelijking met de A500. Zo heeft de Iconia Tab A100 8 GB intern opslaggeheugen en een scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. De prijzen: 349 euro voor de wifi-versie en 449 euro voor de 3G-versie. De wifi-versie ligt eind mei in de winkel, de 3G-versie ligt eind juni in de winkel. Beide versies draaien op Honeycomb.

Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar de Iconia Tab A500 door het fijne formaat van 10,1 inch, werkt de A100 ook prima. De tablet ligt lekker in de hand en ziet er strak uit. Wel gebruikt Acer een overdaad aan plastic. Dit had ik liever anders gezien.

Telefoons

Acer liet vandaag een aantal smartphones zien. Veel van deze telefoons zijn gericht op het lage marktsegment met toestelprijzen van 209 euro tot 399 euro. Voor 209 euro krijgen consumenten de BeTouch E210, een BlackBerry-achtige telefoon met een resistief (!!) scherm en een processor met een kloksnelheid van 600 Mhz. Deze telefoon draait op Froyo, maar is te upgraden naar Gingerbread.

Iconia Smart

De duurste en meest indrukwekkende telefoon was de Iconia Smart. Deze telefoon verschijnt in mei 2011 en kost 499 euro. Daarvoor krijgen consumenten een telefoon met een scherm van 4,8 inch. Dit scherm heeft een resolutie van 1024 bij 480 pixels en een beeldverhouding van 21:9. Hierdoor is het mogelijk om bioscoopfilms zonder zwarte balken af te spelen! Verder beschikt het toestel over HDMI-output, twee camera’s, 8 GB intern opslaggeheugen en een 1 GHz processor. De Iconia Smart is voorzien van Android 2.3, oftewel Gingerbread.

Toekomst

Acer is dit jaar nog veel van plan. Zo komt er in het vierde kwartaal een tablet met een 3D-scherm. Daarnaast stopt de fabrikant in de toekomst NFC-chips in telefoons, zo laat Acer weten aan Android Planet. Helaas zijn er nu nog geen modellen met NFC-chips bekend gemaakt.

Vanaf eind april zullen de eerste reviews van Acer-apparaten op Android Planet verschijnen. Zorg dat je erbij bent om ons oordeel te lezen!

Categorie: Fabrikanten
Merk: Acer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's