Acer wil doorgaan met (Android-)tablets
Redactie

stan-shihWij vonden het één van de meest geslaagde Android-tablets van 2011: de Acer Iconia Tab A500. Maar met de verkoopcijfers wil het nog niet zo lukken bij Acer. Toch is dat voor Acer geen reden om zich terug te trekken uit de tablet-business. Acer-oprichter Stan Shih heeft dit weekend in een reactie gezegd, dat hij verwacht dat tablets een blijvertje zijn. Acer is daarom niet van plan om te stoppen met tablets, alleen maar omdat het momenteel nog wat tegenzit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Shih noemde de moeilijke omstandigheden “onvermijdelijk” en maakte een vergelijking met de markt voor notebooks. Toen Acer daar de eerste stappen zetten, ging het ook niet zo florissant, maar door stevig vast te houden aan de strategie werden ze toch een grote speler.

Acer is van plan om te gaan snijden in de pc-productlijn, zodat er minder overlap is en het makkelijker is om competitief te blijven. In plaats van het najagen van budgetproducten wil Acer meer focussen op kwaliteit. Ook kan de mobiele divisie een reorganisatie tegemoet zien. We hoeven nog maar een paar dagen te wachten om te zien wat Acer precies van plan is met Android-tablets: tijdens de CES 2012 zullen nieuwe tablets te zien zijn, zoals de Acer Iconia Tab A700. De CES vindt begin januari plaats in Las Vegas.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.