Acer wil meer Android- en minder Windows Mobile-toestellen

Redactie
28 november 2009, 12:14
1 min leestijd
Acer wil meer Android- en minder Windows Mobile-toestellen
acer smartphone lineup

Acer is nog een kleine naam als het om smartphones gaat. Tot nu toe waren de toestellen die Acer heeft aangekondigd voorzien van Windows Mobile. Maar doro de warme ontvangst van de Acer Liquid is Acer misschien toch op andere ideeën gekomen. “Next year it will be much more balanced,” zei topman Aymar de Lencquesaing in een interview.

Zijn bedrijf is van plan om 8 tot 10 mobiele telefoons uit te brengen, waarvan een aantal voorzien zullen zijn van Android. “There is definitely momentum behind Android. The pace is faster than most would have anticipated one year ago,” zegt De Lencquesaing.

Lees verder na de advertentie.

Acer is van plan om de aandacht meer op Android dan op Windows Mobile te richten. Dit jaar zijn er 10 smartphones uitgebracht, die met uitzondering van de Acer Liquid A1 allemaal op Windows Mobile draaiden. De verandering is een gevolg van de marktveranderingen. Windows Mobile verliest marktaandeel en heeft te maken met fabrikanten als HTC, Motorola en Palm, die minder toestellen met Windows Mobile uitbrengen of er helemaal van zijn afgestapt.

Acer is niet van plan om grote telefoonmakers zoals Nokia te imiteren. Tientallen modellen op de markt is niet het plan. Met een stuk of tien telefoons is Acer wel tevreden. In 3 tot 5 jaar hoopt Acer 7% van de markt te veroveren. Dat is een ambitieus plan. Ter vergelijking: Apple heeft na twee jaar een marktaandeel van 17 procent met de iPhone. Android had eind september 3,5 procent marktaandeel. Acer hoopt te kunnen profiteren van drastische prijsverlagingen in de smartphonemarkt, waar pc-makers zoals Acer (maar ook Asustek, HP, Lenovo en Dell) van kunnen profiteren. Acer hoopt volgend jaar de mijlpaal van 1 miljoen verkochte telefoons te halen.

Via: Electronista

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Acer, Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's