Acer’s eerste Android-telefoon (Acer A1) komt in 2009

Redactie
21 mei 2009, 13:15
2 min leestijd
Acer’s eerste Android-telefoon (Acer A1) komt in 2009
acer

Acer, ‘s werelds op twee na grootste PC-fabrikant, is van plan om een mobiele telefoon uit te brengen die op Google’s Android draait. Acer gaat dit jaar 10 smartphones uitbrengen, bijna allemaal met Windows Mobile. Eén daarvan draait op Android, heeft Aymar de Lencquesaing, hoofd van Acer’s telefoondivisie verteld. Acer maakte zelf al pda’s, maar stopte daar een jaar of twee geleden mee. Daarna namen ze de Taiwanese toestelmaker E-Ten over, die in Nederland ook wel wat toestellen heeft uitgebracht. Ook andere traditionele pc-makers als HP, Lenovo en Dell storten zich op de smartphonemarkt. Tegelijk kijken de telefoonmakers naar ontwikkelingen in de PC-markt: Nokia heeft aangegeven dat ze plannen hebben om een eigen laptop te maken.

De Lencquesaing denkt dat het voor een telefoonfabrikant vrijwel onmogelijk is om een voet aan de grond te krijgen in de PC-markt. Eén manier is acquisitie, een andere is om veel geld te investeren en genoegen te nemen met een lange periode van verliezen. Zonder grote volumes zit je met een handicap. Acer heeft een shortlist van 40 mobiele operators gemaakt waarmee ze willen samenwerken. Met alle partijen zijn ze in gesprek. Het plan is om 6 tot 7 procent van de smartphonemarkt te veroveren in 2012-2013, door vooral goedkope smartphones uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

acer android

In featuretelefoons voor het middensegment, zoals Samsung en Sony Ericsson uitbrengen, is Acer niet geïnteresseerd: “Eind 2009 brengen we een smartphone uit… met volledig touchscreen, voor de prijs van een featurephone van vandaag”, zegt De Lencquesaing. De topman sprak op de Global Technology Summit in Parijs.

Is het nieuw? Allerminst… op Mobile World Congress in Barcelona presenteerde Acer al 4 mobiele telefoons (zie foto links). Een insider bij Acer kondigde toen off-the-record aan dat het eerste Android-toestel met de naam Acer A1, vanaf september in de winkel ligt.

Via: Reuters

Categorie: Smartphones
Spotlights: Acer, Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's