De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

WhatsApp heeft wereldwijd 900 miljoen actieve gebruikers

Gijs Ettes
4 september 2015, 9:40
1 min leestijd
WhatsApp heeft wereldwijd 900 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp heeft wereldwijd inmiddels 900 miljoen actieve gebruikers. Dat heeft oprichter Jan Koum laten weten in een post op Facebook. Het gebruik van de chat-app blijft sterk toenemen.

Lees verder na de advertentie.

Actief WhatsApp-gebruik blijft toenemen

In april van dit jaar schommelde het actieve gebruik van WhatsApp nog rond de 800 miljoen en in januari rond de 700 miljoen. De verwachting is dan ook dat dit jaar nog de magische grens van één  miljard actieve WhatsApp-gebruikers wordt doorbroken. Het gaat hierbij om gebruikers die de dienst  maandelijks  gebruiken; mensen die zich wel geregistreerd hebben maar de chat-app niet gebruiken, worden buiten beschouwing gelaten.

actief whatsapp-gebruik

Begin 2014 werd WhatsApp voor een bedrag van 19 miljard dollar overgenomen door Facebook. Mark Zuckerberg, de ceo van dat bedrijf, verwacht dat de chat-app winstgevend wordt zodra deze meer dan een miljard actieve gebruikers heeft. Dat moet dus nog dit jaar gebeuren.

In 2016 wil de Europese Commissie nieuwe regels voor de Europese telecommarkt invoeren, en die zouden dan ook voor diensten als WhatsApp en Skype moeten gaan gelden. Op die manier moet de concurrentie met traditionele telecomproviders eerlijker worden. Die moeten  verplicht de mogelijkheid bieden om het noodnummer te bellen, terwijl deze verplichting  voor WhatsApp en Skype niet geldt.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's