Actiegroep: ‘Met de G1 is het afgelopen met je privacy’

Google HTC G1Hij lijkt zo onschuldig, de witte G1. Maar actiegroepen waarschuwen ervoor dat met de G1 je privacy volledig op straat ligt. Volgens een woordvoerder van het Center for Digital Democracy is Google in staat om je op elk punt in de gaten te houden: Google heeft toegang tot je e-mail, instant messaging, contactenlijst, zoekhistorie op internet en geografische informatie. Op die manier weet Google welke advertenties je voorgeschoteld moet krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


“It’s like a walking surveillance device”, zegt Jeffrey Chester, executive director van het Center for Digital Democracy, een consumentengroepering. Met apparaten zoals de G1 en de Apple iPhone heb je internet op zak, maar je betaalt daarvoor een hoge prijs als het op privacy aankomt. Als de gegevens eenmaal zijn verzameld en opgeslagen ben je de controle voorgoed kwijt.

Google denkt er zelf anders over: ze hebben een privacybeleid, waarin ze vast hebben gelegd dat verzamelde gegevens niet te koppelen zijn aan individuele gebruikers. En trouwens: de gebruikers zijn op de hoogte, want in de algemene voorwaarden die ze hebben geaccepteerd staat onomwonden dat hun gegevens worden verzameld en bewaard.

Via: USA Today

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.