De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

In vijf stappen het accupercentage tonen op je Nexus-toestel

Redactie
7 oktober 2015, 9:23
2 min leestijd
In vijf stappen het accupercentage tonen op je Nexus-toestel

Voor stock Android-gebruikers was het  tot nu toe  niet mogelijk om het accupercentage weer te geven en ook  in Android 6.0 Marshmallow  lijkt de functie te ontbreken.  Door deze 5 stappen te doorlopen breng je daar verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Lange tijd  was het voor stock Android-gebruikers niet mogelijk om te zien hoeveel accu  ze nog hadden met  de weergave van een percentage bovenin beeld. Ook het aanpassen van de  snelle instellingen  was onmogelijk.  Met de komst van Android 6.0 kun je eindelijk  beide functies aanzetten, maar daar moet je wel iets voor doen. De opties zitten namelijk verscholen in het System UI-menu.

Zo toon je het  accupercentage

Als je het menu eenmaal gevonden hebt, is het niet zo moeilijk om beide opties aan te zetten. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Veeg  de  notificatiebalk naar beneden om de snelle instellingen te tonen;
  2. Druk lang op het instellingen-icoon totdat er een notificatie tevoorschijn komt;
  3. Via deze notificatie ga je naar instellingen, waar je via het snelle instellingen-menu bepaalt  welke snelle instellingen je aan of uit wilt zetten;
  4. Verder vind je in dit menu een instelling genoemd “show embedded battery percentage”;
  5. Vink deze aan om je accupercentage bovenin je scherm te zien.
accupercentage

Als het goed is, bevindt er zich na deze stappen ook een moersleutel naast het instellingen-icoon waarmee wordt aangegeven dat je het aangepaste menu hebt ingeschakeld. Om het menu te openen volg je gewoon weer stap 1 en 2.

Gisteren publiceerden wij al onze review van Android Marshmallow 6.0. Lees hieronder onze conclusie of ga naar het volledige artikel.

Conclusie Android Marshmallow review

Android Marshmallow is niet zo`n grote update dat er een nieuw cijfer (we gaan van 5.1 naar 6.0) voor nodig is. Wel laat Google zien dat het luistert naar de consument. Android versimpelt de  knip-en-plaksectie, al jaren een doorn in het oog van de gebruiker, en geeft de mogelijkheid om per app de permissies in te stellen. Ook kun je eindelijk automatische back-ups van apps en app-data maken. Het zijn features die bij andere besturingssystemen al heel normaal zijn, maar waar Android nog tekortschoot.

De belangrijkste feature, Now on Tap, is nog niet beschikbaar in Nederland en België. En dat is zonde, want deze nieuwe functie maakt Android Marshmallow juist zo bijzonder. Gelukkig is Google Now ook vrij snel naar Nederland gekomen, dus de verwachting is dat Now on Tap niet heel lang op zich laat wachten. En dat is fijn, want de functie is in veel gevallen zo enorm handig en bespaart zo veel tijd  dat je nooit meer zonder wilt.

Lees de volledige Android Marshmallow review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu