Zo maakt Samsung advertenties blokkeren eenvoudiger

Gijs Ettes
1 februari 2016, 12:50
2 min leestijd
Zo maakt Samsung advertenties blokkeren eenvoudiger

Maak je gebruik van de standaardbrowser die Samsung in Android heeft geïmplementeerd, dan heb je vanaf nu de mogelijkheid om advertenties te blokkeren. De eerste adblockers voor de browser zijn beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Adblockers in de Samsung-browser

Samsung stelde recentelijk een api beschikbaar die ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om een adblocker te maken voor de standaardbrowser. Inmiddels zijn de eerste adblockers verschenen in de vorm van Adblock Fast en Crystal. Beide apps staan gratis in Google Play en vereisen respectievelijk Android 5.0 en Android 4.2 om te gebruiken in combinatie met de Samsung-browser.

Crystal belooft een databesparing tot 50 procent en werkt volgens de makers ook met Android 6.0 Marshmallow. Door advertenties te blokkeren moeten pagina`s sneller inladen en moet het accugebruik afnemen. Crystal heeft ook de mogelijkheid om trackers, die je internetgedrag volgen, te blokkeren. De aanvulling op de Samsung-browser is slechts 612KB groot en ook voor iOS beschikbaar. In de App Store kost de applicatie 99 cent.

Download Crystal in Google Play (gratis)

Adblock Fast laat, in tegenstelling tot een populair alternatief als Adblock Plus, geen `acceptabele` advertenties door. De adblocker gebruikt een aantal filters om advertenties en trackers te blokkeren, zodat sites sneller inladen en je datagebruik afneemt. De app weegt 1,8MB en vereist dat je minimaal versie 4.0 van Samsung Internet op je toestel hebt staan.

Download Adblock Fast in Google Play (gratis)

Heb je geen Samsung-toestel en wil je toch advertenties blokkeren, dan is je keuze momenteel beperkt. Je beste optie is om voor Adblock Plus te gaan, een app die op de achtergrond advertenties blokkeert, of de Adblock Browser. Laatstgenoemde is geen extensie, maar een volledige browser die helaas niet-opdringerige advertenties standaard wel weergeeft. Apple-gebruikers hebben sinds iOS 9 de mogelijkheid om advertentieblokkerende extensies voor Safari in te stellen. Voor andere browsers zijn die aanvullingen echter niet beschikbaar.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu