Adobe Air en Flash 10.1 aangekondigd voor Android [MWC 2010]

Redactie
15 februari 2010, 11:08
1 min leestijd
Adobe Air en Flash 10.1 aangekondigd voor Android [MWC 2010]
android flash

Adobe heet in Barcelona bekendgemaakt dat Flash en AIR-applicaties de sprong naar mobiele telefoons maken. Google’s Android-platform loopt daarbij voorop: in de eerste helft van 2010 komt het beschikbaar. Helaas bleef het daar voornamelijk bij, want aanvullende informatie werd niet echt gegeven. Wel zijn er twee demo-video’s, waarin je Flash actief ziet op de Motorola Droid/Milestone en de Nexus One.

Via Adobe AIR kunnen ontwikkelaars mobiele applicaties voor Android maken (en toekomstige mobiele platformen die ondersteund zullen worden). Ze kunnen op die manier hun webgebaseerde applicaties ook op de mobiele telefoons aanbieden. Het mooie daarvan, is dat er allerlei extra mogelijkheden bij komen. In de meeste smartphones zit bijvoorbeeld een GPS, zodat je een AIR-applicatie met weerbericht meteen de weersvoorspelling op de juiste locatie kunt tonen. Een ander voordeel is dat je één applicatie straks op meerdere mobiele platformen kunt aanbieden, zonder veel aanpassingen te hoeven doen. Als ontwikkelaar ben je natuurlijk wel afhankelijk van de snelheid waarmee Adobe dit voor andere platformen uitrolt.

Lees verder na de advertentie.

Adobe staat bij de aankondiging niet alleen: via het Open Street Project, een consortium van ruim 70 bedrijven, willen ze Flash en AIR op allerlei mobiele apparaten beschikbaar stellen: van smartphones tot netbooks en tablets). Ook Nokia is onderdeel van het Open Screen Project.

Voor de toekomst staan WebOS, BlackBerry en Windows Mobile in de planning.

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's