Adobe Air komt binnen een jaar op Android

Redactie
16 februari 2010, 17:31
1 min leestijd

Adobe Air is een programma waarmee flash-ontwikkelaars programma’s kunnen ontwikkelen voor computers en dus niet gebonden zijn aan een web-pagina. Wanneer men dit programma installeert op de computer kan deze computer Adobe Air programma’s draaien, zowel op Ubuntu, Mac OS X als op Windows. Een groot voordeel van dit systeem is dat een ontwikkelaar slechts één keer de code hoeft te schrijven voor drie besturingssystemen. Op het Mobile World Congres heeft Adobe aangekondigd dat Air ook voor mobiele platformen beschikbaar zal zijn, als eerste is Android aan de beurt.

In de loop van 2010

We hoeven niet jaren te wachten op deze dienst en deze toekomstmuziek wordt snel waar. Volgens Adobe komt Adobe Air al in de loop van 2010 al op Android en in 2011 zouden dan alle kinderziektes er al uit zijn.

Meer vliegen in één klap?

Lees verder na de advertentie.

Of ontwikkelaars hun desktop applicatie, na het aanpassen van de schermresolutie, meteen beschikbaar kunnen maken voor Android is zeer waarschijnlijk. De applicaties worden trouwens niet in de Android store beschikbaar, maar op een externe server.

Bron: Zdnet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's