Adobe Air nog in 2010 naar Android

Redactie
17 augustus 2010, 13:01
1 min leestijd
Adobe Air nog in 2010 naar Android

Adobe Air 2,5 is nog dit jaar verkrijgbaar in de Android Market. Dit beweert het Amerikaanse bedrijf. Air is een ontwikkelomgeving, waarmee ontwikkelaars interactieve internetapplicaties kunnen maken. Deze zogenaamde RIA’s lijken op traditionele desktopapplicaties, maar worden zonder een webbrowser uitgevoerd. Air-applicaties kunnen gebruik maken van de GPS-functie, de versnellingsmeter, de microfoon en de camera van je Android-telefoon. Daarnaast is multitouch mogelijk. Laat de eerste PopCap-spellen en andere nuttige toepassingen maar komen!

Niet alle Android-telefoons krijgen Adobe Air. Dit is afhankelijk van de snelheid van je telefoon (ARMv7-processor of beter) en van je Android-versie (minimaal Froyo nodig). Maar als je telefoon Flash 10.1 ondersteunt, dan werkt Air ook.

Lees verder na de advertentie.

De toekomstvisie? Air op alle mobiele telefoons! Air-applicaties die ontwikkeld zijn voor Google Android, werken dan ook op een iPhone of op een telefoon met Windows 7. Mochten alle fabrikanten Air gaan ondersteunen, dan wordt het voor gebruikers nog makkelijker om over te stappen op een ander besturingssysteem.

Via: Engadget

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's