Adobe brengt Air 2.5 uit

Redactie
25 oktober 2010, 19:23
1 min leestijd
Adobe brengt Air 2.5 uit
adobe-air

Adobe heeft een nieuwe versie van Air uitgebracht. Air 2.5 ondersteunt nog meer telefoons, GPS, foto’s maken, video’s opnemen, versnellingsmeters, hardwareversnelling en microfoons. Dankzij deze verbeteringen kunnen er nog meer applicaties gemaakt worden met Air. Daarnaast kondigt Adobe een eigen marktplaats aan voor Air-applicaties om de versplintering van Android App Stores tegen te gaan.

Met de nieuwe dienst – Adobe InMarket – kunnen ontwikkelaars hun applicaties eenvoudig via App Stores verkopen en distribueren voor verschillende soorten apparaten van onder meer Acer en Intel. Adobe InMarket draait op de achtergrond en stelt eindgebruikers in staat om applicaties direct vanuit een app-omgeving voor het specifieke toestel te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Je kunt Adobe Air het beste vergelijken met Flash. De applicatie is een middel om Air-applicaties weer te geven op je telefoon. Zonder Air kan jouw Android-telefoon de code van Air-applicaties niet ontcijferen en zijn deze niet te openen. Wanneer je Air niet op je telefoon installeert en een Air-applicatie opent, dan krijg je automatisch een mededeling dat je Air moet downloaden.

Het voordeel van Air is dat ontwikkelaars met één dezelfde code werken. Air-applicaties die ontwikkeld zijn voor Google Android, werken op een later tijdstip ook op een iPhone of op een telefoon met Windows Phone 7. Mochten alle fabrikanten Air gaan ondersteunen, dan wordt het voor gebruikers nog makkelijker om over te stappen op een ander besturingssysteem.

Eén nadeel: Adobe Air 2.5 is nog steeds erg groot. De telefoon neemt 16 MB ruimte in op je telefoon en is op de meeste telefoons niet te verhuizen naar de SD-kaart.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's