Adobe gaat energie vooral op Android richten

android flashSlecht nieuws voor de iPhone betekent goed nieuws voor Android. Adobe heeft namelijk aangekondigd dat ze gaan stoppen met het ontwikkelen voor de iPhone. Ze gaan hun expertise gebruiken om mooie dingen voor Android te maken. Adobe biedt in de pas gelanceerde CS5-suite de mogelijkheid om Flash-toepassingen om te zetten naar iPhone-applicaties. Er zijn al meer dan honderd applicaties waarmee dat is gedaan en die ook zijn goedgekeurd door Apple. Maar de toekomst is onzeker nu Apple elke mogelijkheid van Flash op de iPhone lijkt te dwarsbomen en ook dreigt om Flash-compilers te verbieden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Adobe gaat daarom de energie richten op Android-telefoons en -tablets. En dat is gunstig, want tienduizenden Flash-applicaties zijn straks onder Android te gebruiken. Onlangs schreven we al dat Adobe een betaprogramma heeft geopend voor Flash en Adobe AIR voor Android-toestellen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.