De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Adobe kondigt Flash voor Android aan

Redactie
16 februari 2009, 9:41
2 min leestijd
Adobe kondigt Flash voor Android aan
flash

Adobe heeft op Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd dat Flash Player 10 beschikbaar komt op Android, Windows Mobile, Nokia S60/Symbian en de nieuwe Palm-telefoons. Anup Murarka, director of partner development and technology strategy bij Adobe, liet weten dat Flash 10 eind 2009 beschikbaar komt voor deze mobiele telefoons. Voor de iPhone en BlackBerry is er voorlopig weinig kans op een Flash Player: “still not close”.

Waarom de iPhone en BlackBerry voorlopig uitgesloten blijven, heeft volgens analist Jack Gold te maken met twee zaken: enerzijds technisch, omdat Adobe wil dat Flash goed draait op een telefoon. Goede performance is alleen mogelijk als je in de lagere besturingslagen van de telefoon kunt werken en alleen Windows Mobile, Nokia S60 en Android staan daarvoor open, maar iPhone en BlackBerry niet.

Lees verder na de advertentie.

De tweede reden is zakelijk: Apple wil liever een eigen technologie gebruiken, QuickTime. Eigen belangen staan daarbij voorop. “I honestly don`t think you will see Flash on the iPhone anytime soon”, denkt Gold.

Om het gebruik van Flash op mobiele telefoons te stimuleren zijn Adobe en Nokia van plan om $10 miljoen beschikbaar te stellen aan ontwikkelaars, die ideeën hebben voor Flash-diensten en -applicaties die geschikt zijn voor smartphones, settop-boxes voor de tv en pc’s. Je kunt je aanmelden op de website van het Open Screen Project Fund.

Op Mobile World Congress kondigde Adobe ook aan dat Flash Lite 3.1 automatisch op Windows Mobile en Nokia S60 wordt geïnstalleerd wanneer je een applicatie downloadt die het nodig heeft. Bij Android zal dat nog niet het geval zijn – maar misschien heeft dat ermee te maken dat er (nog) geen Flash Lite beschikbaar komt? Flash Lite is een vereenvoudigde versie van Flash, bedoeld voor normale telefoons en smartphones. Wat functionaliteit betreft blijft Flash Lite achter op de desktopversie, met name bij het streamen van multimedia.

Via: Computerworld

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu