Adobe wil medewerkers een Android-telefoon geven

android flashAdobe zou van plan zijn om medewerkers een gratis Android-telefoon cadeau te doen. Ze willen daarmee naar de eigen medewerkers en naar de buitenwereld duidelijk maken dat het beter is te kiezen voor een telefoon die Flash ondersteunt. Adobe en Apple liggen al maandenlang in de clinch over het feit dat Apple geen Flash toestaat op de iPhone. Bij Android is het (op bepaalde toestellen) wel beschikbaar en in Android 2.2 wordt het wellicht zelfs standaard ingebouwd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Volgens CNET hebben drie verschillende bronnen inmiddels al bevestigd dat het gerucht waar is. Het gaat Adobe overigens niet alleen om Apple: ook Microsoft kondigde onlangs aan dat ze voor HTML5 in plaats van Flash kiezen.

Het is nog niet duidelijk welke Android-smartphone Adobe op het oog heeft: meerdere HTC-toestellen komen in aanmerking, waaronder de Nexus One. Ook is nog niet duidelijk of het voor alle 8.600 wereldwijde Adobe-medewerkers gaat gelden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.