Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Play gaat aangeven of apps advertenties bevatten

Erwin Vogelaar
28 april 2016, 19:26
1 min leestijd
Google Play gaat aangeven of apps advertenties bevatten

Google rolt een kleine nieuwe functie naar de Play Store uit, zodat het bij alle apps direct duidelijk is of er advertenties in zitten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties Play Store

Veel apps in Google Play  maken gebruik van advertenties. In ruil daarvoor kun je de apps gratis downloaden en gebruiken. Hiervoor wordt vaak gekozen, omdat de apps anders uit illegale bron verkregen worden en de makers er weinig aan verdienen. Om duidelijk te maken in welke apps advertenties zitten, gaat Google dit aangeven bovenin de app-pagina’s in de app-winkel. In onze Google Play  zien we de melding nog niet terug, maar in andere landen ziet het er op dit moment zo uit:

Play Store advertenties

Als je nu een app zoekt in Google Play, staat er boven de installeer-knop al duidelijk aangeven als er in-app aankopen in de applicatie zitten. Binnenkort zal daar staan of de app advertenties bevat. De functie is enkele dagen geleden geïntroduceerd en al snel door enkele gebruikers opgevallen. Google heeft tegen TechCrunch bevestigd dat de functie in de komende weken wordt uitgerold naar iedereen.

De functie was al eind vorig jaar al aangekondigd. Toen stelde Google dat het begin dit jaar de melding zou introduceren, al is dit dus iets later geworden. Volgens Google is het idee achter deze functie om meer transparantie te bieden aan de consument. Omdat de functie nog uitgerold wordt, kan het nog even duren tot ook bij jou  de melding getoond wordt. Laat het vooral even weten als je het al ben tegengekomen in Google Play.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu