AEM#4 over 3D-technologie op donderdag 9 juni 2011 in Amstelveen

Redactie
23 mei 2011, 11:00
4 min leestijd
AEM#4 over 3D-technologie op donderdag 9 juni 2011 in Amstelveen
aem logo

Op donderdag 9 juni is het weer tijd voor de 4e Android Experience Meetup. Deze keer gaan we naar het hoofdkantoor van LG in Amstelveen voor een volledige 3D experience. In de ruime showroom van LG gaan we kijken naar de mogelijkheden van 3D op de televisie, beeldschermen en natuurlijk de LG Optimus 3D en de LG Optimus Pad. Die laatste twee zijn nog niet in de winkel verkrijgbaar, maar je kunt er donderdagavond al wel kennis mee maken. LG heeft gezorgd voor voldoende demo-exemplaren en er zijn medewerkers aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. De procedure voor de #AEM is nog steeds simpel: je kunt je inschrijven via de en dan zien we je graag op het hoofdkantoor van LG aan de Krijgsman 1 in Amstelveen.

lg-optimus-3d

Waarom een bijeenkomst over 3D? LG kondigde afgelopen februari de LG Optimus 3D en de LG Optimus Pad aan. Ze zijn daarmee de eerste fabrikant die volop inzetten op 3D-schermen. De technologie is echter verschillend: terwijl je bij de tablet (Optimus Pad) een speciaal 3D-brilletje moet dragen, kun je bij de Optimus 3D (smartphone) de beelden met het blote oog zien. Hoe werkt dat precies? En wat bedoelt LG met een autostereoscopisch scherm? Dat zijn vragen die je op 9 juni aan de experts van LG kunt vragen. Beide apparaten komen pas rond de zomer op de markt; de Optimus 3D gaat naar schatting rond de 600 euro kosten en voor de 8,9 inch Optimus Pad ben je rond de 850 euro kwijt. Dit zijn echter nog geen officiële prijzen. We hopen dan ook dat LG tijdens de AEM-bijeenkomst iets meer loslaat over de plannen om deze 3D-toestellen in Nederland te lanceren.

Lees verder na de advertentie.

Programma

Omdat er mensen zijn die vanaf hun werk meteen naar AEM komen en anderen die iets verder moeten reizen, hebben we met beide groepen rekening gehouden. De vroege vogels kunnen al vanaf 17:00 uur binnenlopen en kunnen om 18:00 uur van start gaan met de eerste rondleiding. Voor mensen die iets meer tijd nodig hebben om in Amstelveen te arriveren is er een tweede rondleiding om 19:00 uur. Je hoeft je dus niet te haasten en kunt ook rond zeven of acht uur komen binnenlopen. Tussendoor is er tijd voor een drankje en een goed gesprek over Android, 3D en andere leuke zaken. Om 20:00 uur volgt er nog een algemene presentatie van LG over 3D-technologie.

lg amstelveen

Nogmaals het programma voor maandag 23 mei 2011:

 • 17:00 uur: Ontvangst
 • 18:00 uur: Eerste rondleiding
 • 19:00 uur: tweede rondleiding
 • 20:00 uur: LG-presentatie over 3D
 • 20:30 uur: Rondvraag en borreltijd

Plaats en route

De locatie voor deze meetup ligt in Amstelveen, aan de Krijgsman 1. Deze locatie is goed bereikbaar met de auto vanaf de A9 (afritnummer 4) en er is ruime parkeergelegenheid voor de deur, op een apart parkeerterreintje. Je kunt ook het openbaar vervoer nemen (Connexxion lijn 300) en uitstappen bij halte ‘Langerhuize’. De bushalte van Connexxion lijn 300 bevindt zich op 100 meter van het LG-kantoor, zoals je op onderstaand kaartje ziet:

lg route bus

De volgende bussen stoppen bij de halte ‘Langerhuize’:

 • Connexxion 146: Uithoorn – Amsterdam Bijlmer Arena v.v.
 • Connexxion 165: Amsterdam Station Zuid WTC – Amstelveen busstation v.v.
 • Connexxion 300: Haarlem Station NS – Amsterdam Bijlmer Arena v.v.

Eventueel kun je ook bij halte ‘Amstelveen Ziekenhuis’ uitstappen als je Connexxion-lijn 149 (vanuit Uithoorn en Amstelveen Busstation) of 199 (vanaf Schiphol Zuid P30/P40 en Amsterdam Zuid WTC) neemt.

Kom je met de auto?

 • Vanuit Utrecht: Neem op de A2 vlak vóór Amsterdam de afslag naar de A9 (afrit #2). Neem daarna op de A9 afrit #4 (Ouderkerk a/d Amstel). Onderaan de afrit sla je linksaf de Burgemeester Boersweg op. Zodra je onder het viaduct door bent, zie je het kantoor van LG aan je linkerhand.
 • Vanuit Den Haag/Rotterdam: Neem de A4 tot knooppunt Badhoevedorp. Neem daarna de A9 richting Amstelveen. Neem afrit #4 (Ouderkerk a/d Amstel) en je ziet aan het einde van de afrit al het kantoor van LG aan je rechterhand.
 • Vanuit Amersfoort/Almere: Neem de A1 tot knooppunt Diemen en ga de A9 op, richting Amstelveen. Neem afrit #4 (Ouderkerk a/d Amstel). Onderaan de afrit sla je linksaf de Burgemeester Boersweg op. Zodra je onder het viaduct door bent, zie je het kantoor van LG aan je linkerhand.
lg route auto


Vanaf de A9 neem je afrit 4, Ouderkerk aan de Amstel.

Inschrijven

Er zijn maximaal 200 plaatsen tijdens deze bijeenkomst, dus we hoeven geen mensen teleur te stellen. Toch willen we graag weten op hoeveel mensen we moeten rekenen in verband met drankjes en hapjes. We vragen je daarom je de link op te geven. Vergeet niet je e-mailadres erbij te zetten, zodat we je op de hoogte kunnen houden als de bijeenkomst onverhoopt niet doorgaat. Omdat de bijeenkomst op korte termijn is gepland, zullen we geen herinnering per e-mail meer sturen. Als je je aanmeldt rekenen we op je komst!

Over Android Experience Meetup

De AEM is een gezamelijk evenement van Androidworld en Androidplanet. We organiseren op verschillende plaatsen in het land meetups die voor iedereen toegankelijk zijn. De voorgaande evenementen waren in Utrecht (met Samsung), in Eindhoven (met Coolblue) en in Rotterdam (met Mangrove).

We hopen op een interessante bijeenkomst en hopen op 9 juni veel Android-gebruikers te mogen ontvangen. Kom je langs?

Meld je aan! Dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu