De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Googles Sunder Pichai vindt smartphones vaak te afleidend

Redactie
13 juli 2015, 19:45
1 min leestijd
Googles Sunder Pichai vindt smartphones vaak te afleidend

Googles Sundar Pichai, die onder andere de leiding heeft over Android, is van mening dat smartphones vaak  te afleidend zijn en “onderbrekend” werken. Volgens Pichai moeten smartphones nog “evolueren”.

Lees verder na de advertentie.

Dat zegt Pichai tegenover The New York Times. In het interview praat de Google-topman over smartphones, Android en de toekomst van technologie. De eerste vraag is dan ook direct raak. “Zie je smartphones de kant op gaan dat het sociaal gezien niet meer wordt geaccepteerd? Is er een probleem van overmatig gebruik”, vraagt de journalist.

Afleiding door smartphones

“Ik heb het nog niet helemaal in mijn hoofd. Ik denk dat smartphones zich hebben ontwikkeld, waardoor ze een enorm belangrijke rol in het leven van mensen spelen. Smartphones worden veel door mensen gebruikt en er zijn momenten dat het meer onderbrekend werkt dat het zou moeten doen. Daarom zouden smartphones zeker moeten evolueren”, aldus Pichai.

Android Pay

Pichai: “Ik bekijk dit allemaal op een specifieke manier, alsof de smartphone nog in een prille fase in zijn levenscyclus zit. Smartphones bestaan nu zo’n zes tot zeven jaar, maar de meesten gebruiken nog maar vier jaar een smartphone. Je kunt een stap teruggaan een zeggen dat mensen ongeveer zes uur per dag tv kijken. Dus mensen kijken veel tv. In sommige gevallen verschuift de smartphone ook naar dat. Het klinkt een beetje filosofisch, maar ik denk dat mensen een smartphone vaak gebruiken omdat ze dit ook willen.”

Laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu