De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Afscheid Gijs bij Android Planet en iPhoned

Gijs Ettes
29 maart 2016, 12:15
2 min leestijd
Afscheid Gijs bij Android Planet en iPhoned

Na bijna drie topjaren bij Android Planet is er een einde gekomen aan mijn tijd op de redactie. Ik ga een nieuwe stap  maken, maar niet zonder eerst afscheid van jullie te nemen!

Mijn avontuur bij BigSpark, de uitgever van onder meer Android Planet en zustersite iPhoned.nl, begon zo`n drie jaar geleden. Android Planet zat toen nog in zijn oude jasje en er was flink wat werk aan de winkel, vooral met betrekking tot de redactie en techniek. Samen met collega`s Daniël, Peter (oprichter en eigenaar BigSpark), Otto (mede-oprichter) en Roel (online marketeer) ging ik aan de slag om meer structuur en professionaliteit aan te brengen. Op het gebied van redactie kwam meer nadruk te liggen op objectief nieuws, betere (toestel)reviews en meer duiding in de vorm van achtergronden, tips en opinie.

En met succes! In een jaar tijd wisten we ons bereik te verdubbelen, om er in 2015 nog een flinke schep  bovenop te doen. Met de sites haalden we meerdere malen de (inter)nationale media met eigen nieuws. Tegelijkertijd bood de stormachtige groei de mogelijkheid om de site op zowel technisch als designvlak flink te vernieuwen. Eind 2013 ging iPhoned op de schop en in augustus 2014 kreeg Android Planet een fris en volledig responsive design, om de vooruitgang verder  te benadrukken.

afscheid gijs
V.l.n.r.: Roel, Peter, Heini, Anne en Gijs

Mede dankzij de lancering van een eigen prijsvergelijker kregen de sites een gezonder verdienmodel, en ik de mogelijkheid om als hoofdredacteur een team van getalenteerde techredacteurs samen te stellen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de redactie bij Rutger, Erwin, Wouter, Jarno en Anne in goede handen is.

Bij dezen wil ik het hele BigSpark-team bedanken! Ik heb mee mogen bouwen  aan mooie merken, samengewerkt met inspirerende mensen en veel toffe events en mijlpalen meegemaakt. Vanaf 1 april ga ik aan de slag als Digital Editor bij Ziggo. Ik blijf graag met jullie in contact via @gijsettes, maar voor alles rondom tech raad ik jullie aan om Android Planet en iPhoned te blijven volgen. Keep sparkling!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu