Afscheid Thomas bij Android Planet

Thomas Haenen
28 augustus 2019, 16:55
3 min leestijd
Afscheid Thomas bij Android Planet

Na ruim drie jaar zwaait Thomas af bij Android Planet. Tijd om nog één keer terug te blikken op mijn favoriete artikelen en lezers, collega’s en anderen te bedanken.

In de zomer van 2016 begon ik bij Android Planet, en vandaag zwaai ik af. Vanaf september start ik bij de Radboud Universiteit aan een toffe nieuwe baan. Dat betekent helaas ook dat ik Android Planet achter me moet laten. Wil je me in de toekomst blijven volgen, dan kan dat op Twitter via @thaenen. Voor nu rest mij niets anders dan nog een laatste maal terug te blikken op alle inspirerende, uitdagende en mooie momenten.

De afgelopen jaren heb ik ongekend veel toffe dingen mogen doen. Ik heb de fabrieken van een telefoonfabrikant gezien in China, en gesproken met topmensen van bijna alle grote bedrijven. Ik heb tientallen video’s opgenomen, waaronder óp het podium van de allergrootste smartphone-aankondigingen. Of die keer dat ik een Android Auto-test opnam in een auto, terwijl ik eigenlijk helemaal geen rijbewijs heb. Met nieuws over Palm, Huawei en de Google Assistent haalden we de wereldpers.

Erg trots ben ik ook op het ijzersterke team dat werkt voor BigSpark, de uitgever van Android Planet en verschillende andere sites. Je ziet ze eigenlijk nooit op de site voorbij komen, maar achter de schermen zorgen Caro, Danielle, Jeroen, Jimmy, Liesbeth, Marco, Paul, Peter, Roel, Roger, Max en Sebastiaan ervoor dat alles soepeltjes blijft lopen. Het zijn niet alleen hele fijne collega’s die ik ga missen, maar ook stuk voor stuk toppers in hun vak.

Een speciaal plekje in mijn hart heb ik voor het redactieteam en de freelancers, waar ik de afgelopen jaren het meest mee heb gewerkt. Over Android Planet hoef je je geen zorgen te maken, want dat is bij hen in goede handen.

Bewijs nodig? Erwin schrijft niet alleen wekelijkse columns, maar heeft ook veel ervaring met apps die je leven verbeteren. Michel vertelt je alles over Googles stedenbouwkundige plannen en interviewt bekende telecominsiders. Rens leverde een diepgaand interview met Fairphone af en dook in de techniek achter smartphone-accu’s. Dennis is pas net bij ons begonnen, maar nu al druk in de weer met reviews. Sten is de beste cameraman voor iemand zoals ik met nul presenteertalent. Lars vult eigenhandig onze zustersite iPhoned en Florence schreef de meest uitgebreide Android Auto-gids op het internet. En zoek je een gezonde combinatie van uitgebreide reviews en (on)genuanceerd gemopper, dan ben je bij Wouter aan het juiste adres.

Mijn allerlaatste bedankje is voor jou, de lezer. Door de jaren heen heb ik veel van jullie gesproken. In de reacties op de artikelen, de replies op onze nieuwsbrief, of op evenementen. Van jullie feedback, kritiek en complimenten hebben we veel geleerd. Lezers als Anton, Maria, Gerard en vele anderen die regelmatig berichten stuurden maakten elke dag een stukje leuker. Met ruim anderhalf miljoen lezers per maand is Android Planet de grootste Android-site van Nederland, en weet ik zeker dat de boel nog jaren door kan. Bedankt, en tot ooit!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu