Dit wil Google gaan doen met de appstreamingstartup Agawi

Redactie
19 juni 2015, 16:12
2 min leestijd
Dit wil Google gaan doen met de appstreamingstartup Agawi

Google heeft de appstreamingdienst Agawi overgenomen. De startup beschikt over een technologie waarmee het mogelijk wordt om apps te steamen, op eenzelfde manier als Netflix doet met video.

Lees verder na de advertentie.

De overname is door Google bevestigd tegenover TechCrunch. “Het Agawi-team maakt onderdeel uit van Google. Meer willen we er niet over kwijt”, aldus een woordvoerder van de startup. De overname is naar verluidt in 2014 al voltooid. Verschillende media berichtten over de overname, waarna Google de overname van Agawi ook daadwerkelijk heeft bevestigd. Het overnamebedrag is onbekend.

De technologie van Agawi

apps

Agawi streamt apps naar je smartphone of tablet. Hierdoor hoef je geen apps meer te installeren en vervolgens te updaten om gebruik te maken van verschillende diensten. Het zijn daarentegen ook geen web-apps; het zijn volledige native apps waarvan de content naar de smartphone wordt gestreamd. Hoe dit precies werkt, is vooralsnog onbekend.  De startup wilde de Netflix of Spotify van apps worden, en de technologie is logischerwijs erg interessant voor een bedrijf als Google.

Niet alleen is appstreaming een nieuwe en interessante manier om apps op Android te draaien, het is ook belangrijk voor Google dat het grip houdt op het app-eco-systeem van Android. Als apps via hun eigen technologie worden gestreamd, behoudt Google het overzicht van alle apps en de content die ze bieden. Ook kan de technologie van Agawi worden ingezet om de samenwerking tussen apps te verbeteren. Stel: je wordt  vanuit een app naar een externe link gestuurd, die ook te bezoeken is in de app van de dienst. Dan zou de technologie ervoor zorgen dat je de app niet eerst hoeft te downloaden om de content te bekijken. Dit versoepelt  de werking van Android en zorgt er tegelijkertijd voor dat de meeste content in een voor smartphones en tablets geoptimaliseerd design wordt getoond.

Laatste nieuws over Google

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu