Google voegt herinneringen toe aan Agenda

Erwin Vogelaar
7 december 2015, 19:29
1 min leestijd
Google voegt herinneringen toe aan Agenda

Google heeft de officiële Agenda-app geüpdatet met herinneringen. Deze maken van je agenda een to-do-lijst.

Lees verder na de advertentie.

Agenda herinneringen

Google heeft vandaag Google Agenda uitgebreid met herinneringen. Het bedrijf stelt dat onze agenda en onze to-do-lijst vaak twee losse dingen zijn en dat dit helemaal niet nodig is. Hierdoor zouden we namelijk belangrijke dingen missen, omdat we niet op de juiste plek kijken. De herinneringen moeten alles op één plek verzamelen.

Het idee is dat de herinneringen blijven staan in je agenda terwijl de dagen van de maand komen en gaan en oude afspraken verdwijnen. Heb je een taak voldaan, dan swipe je deze weg. Een nieuwe herinnering aanmaken doe je door op de plusknop rechtsonder te drukken en voor Herinnering te kiezen.

De herinneringen zijn niet nieuw. In Googles e-mail-app Inbox is het al mogelijk om herinneringen te plaatsen tussen je e-mails. Het idee is dat veel mensen hun inbox al gebruiken als een soort to-do-list en deze herinneringen deze functie enkel versterkt. Als je nu een herinnering in Inbox maakt, zal deze ook in Google Agenda en Google Now verschijnen.

Agenda herinneringen

Net als Inbox zal ook Agenda de informatie van je contacten gebruiken om je herinneringen te versterken. Schrijf je bijvoorbeeld een herinnering dat je nog iemand moet bellen, dan zoekt Google alvast het telefoonnummer op.

Google Agenda downloaden

De nieuwe herinneringen zijn te vinden in de nieuwste versie van de Agenda-app die in de loop van deze week voor iedereen beschikbaar zal zijn. Google Agenda downloaden kan in de Play Store door te klikken op onderstaande link.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu