aHome: geef je Android-toestel een nieuwe skin, zonder te hacken

ahome startschermVanaf vandaag is aHome in de Android Market verkrijgbaar, de eerste applicatie om je G1 te skinnen, zonder te hacken. De Lite-versie is gratis te installeren en er is ook al een eerste thema verkrijgbaar: aHome iPhone Theme. Met deze en toekomstige skins kun je de standaard applicatie-iconen vervangen. Tijdens het gebruik krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je de standaardinterface wilt gebruiken of die van aHome.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


ahome in portraitAls het bevalt kun je aanvinken dat je aHome als standaard interface wilt gebruiken. Je kunt ook zelf thema’s voor aHome en aHome Lite maken. Het iPhone-thema bestaat uit meerdere schermen met icoontjes, net zoals op de iPhone. Een stippenpatroon geeft aan op welk scherm je je bevindt. Als je dit thema installeert hoef je niet langer het tabblad met applicaties open te trekken.

Op het startscherm zijn twee widgets aanwezig: een weerwidget en een digitale klok. Maar of het handiger is dan de oude situatie? De applicatie aHome heeft op dit moment nog wel wat last van crashes.

Een ander nadeel is dat in landscape het stippenpatroon niet meedraait. Je ziet dus de stippen aan de rechterkant van het scherm en de vier standaardapplicaties staan in de meest rechter kolom.

ahome ahome_iphone_theme

Tipgever: Carel

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.