De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Ainol Nova 7: een 7 inch-tablet met dualcore-processor en Jelly Bean voor 130 dollar

Redactie
28 september 2012, 14:44
1 min leestijd
Ainol Nova 7: een 7 inch-tablet met dualcore-processor en Jelly Bean voor 130 dollar
Ainol Novo 7 Crystal White

Ainol, een Chinese elektronicafabrikant, heeft hun Android-tablet assortiment met twee nieuwe goedkope Jelly Bean-tablets uitgebreid. Deze tablets waren na de introductie een geruime tijd uitverkocht, maar zijn nu weer in voorraad. De twee tablets, die in de kleur wit en zwart komen, draaien standaard op Vanilla Android 4.1 Jelly Bean – Android zoals Google het bedoeld heeft en waar ook de uitstekende Nexus 7 op draait – en beschikken over een snelle 1.5Ghz dualcore-processor en Mali 400 grafische processor. Hierdoor is de Ainol Nova 7 bijvoorbeeld krachtiger dan de Samsung Galaxy Tab 2.

De Ainol Nova 7 heeft verder 1GB aan werkgeheugen, een 7 inch LCD IPS-scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels, een 2 megapixelcamera aan de voorkant, 8GB opslagruimte dat tot 40GB uitgebreid kan worden en een handige HDMI-uitgang om de tablet met een televisie te verbinden. In totaal weegt de Ainol Nova 7 328 gram, wat iets minder is dan de Nexus 7, maar de tablet heeft ook een kleinere batterij van 3700 mAh.

Lees verder na de advertentie.

Omdat er nog maar weinig bekend is over het merk, is het dus wel een kleine gok die je neemt mocht je de tablet aanschaffen. Maar voor een dergelijk lage prijs zijn de specificaties en het uiterlijk van de Ainol Nova 7 enorm interessant. Het verschil met de Nexus 7 16GB, die voor 250 euro in Nederland wordt verkocht, is toch aanzienlijk als je berekent dat de Ainol Nova 7 maar 100 euro kost. De verzending naar Nederland betreft 15 dollar voor reguliere verzending of 48 dollar voor express verzending via DHL of UPS. Bij laatstgenoemde is de tablet binnen een week geleverd.

Degenen die de Ainol Nova 7 hebben gekocht: laat ons vooral even weten wat je er van vindt. Wij zijn heel benieuwd!

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu