De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Alarmfase 1: oproepen voor ambulance, politie en brandweer direct op je smartphone

Redactie
17 mei 2014, 10:22
1 min leestijd
Alarmfase 1: oproepen voor ambulance, politie en brandweer direct op je smartphone
Alarmfase 1 Android

Alarmfase 1 is al een geruime tijd een populaire app voor iOS, nu is er ook een Android-versie beschikbaar in Google Play. De app toont originele, oorspronkelijke oproepen voor ambulance, politie en brandweer uit heel Nederland, nagenoeg real-time op je smartphone of tablet. De website van de dienst wordt ook veelvuldig gebruikt, maar voor de mensen die echt op de hoogte willen blijven van wat er om hen heen gebeurt is er nu ook een speciale Alarmfase 1 Android-app beschikbaar.

“Nog voordat een brandweerauto de kazerne verlaat, weet jij al wat er aan de hand is. Je krijgt dezelfde oproep, slechts enkele seconden nadat deze verstuurd is aan de oorspronkelijke hulpdiensten in de app of als notificatie”, aldus de makers.

Lees verder na de advertentie.

Alarmfase 1 Android-app

De Alarmfase 1 Android-app toont via verschillende tabbladen de verschillende oproepen, voor bijvoorbeeld de brandweer, politie en ambulance, maar er is ook een sectie met ernstige oproepen. Bij een oproep zie je extra details, zoals de locatie, voor wie de oproep precies is bedoeld en welke codes er worden gebruikt. Deze codes kun je vervolgens opzoeken om achter de specifieke melding te komen.

Daarnaast kun je notificaties ontvangen van oproepen of verschillende filters activeren. Laatstgenoemde geeft je de mogelijkheid om op straal, regio of capcode te filteren, waardoor je veel nauwkeuriger kunt aangeven welke oproepen en meldingen je wilt ontvangen.

Download

De Alarmfase 1 Android-app is gratis in Google Play te downloaden. Nieuwe gebruikers krijgen de eerste week gratis een premium-abonnement om van alle diensten gebruik te maken. Hierna kost een maandabonnement €0,89. De app kan tevens gratis worden gebruikt, met reclame en zonder de extra premium-opties als filters.

Download: Alarmfase 1 (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu