Alcatel A3 XL officieel: gigantische smartphone met budgethardware

Thomas Haenen
6 januari 2017, 8:42
2 min leestijd
Alcatel A3 XL officieel: gigantische smartphone met budgethardware

Vannacht is de Alcatel A3 XL officieel onthuld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De Android-smartphone beschikt over een fors 6 inch-scherm maar is verder weinig indrukwekkend qua hardware.

Lees verder na de advertentie.

Alcatel A3 XL officieel

De Alcatel A3 XL is voorzien van een opmerkelijke set specificaties, te beginnen bij het scherm. Dat heeft een flink formaat van 6 inch, maar een relatief lage resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dat komt neer op een vrij lage pixeldichtheid van 244 pixels per inch. Scherp is het beeld dus niet.

Daarnaast beschikt het toestel over andere leuke extra’s, zoals een vingerafdrukscanner achterop en een led-flitser voor beide camera’s. Volgens de fabrikant is het toestel gericht op een creatieve doelgroep op zoek naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Alcatel A3 XL specificaties

De overige specificaties zijn echter verre van indrukwekkend. Zo beschikt het toestel over slechts 8GB opslagruimte, waarvan maar 4GB beschikbaar is voor gebruikers. Ook de processor en het werkgeheugen zijn redelijk beperkt. Groot pluspunt van de A3 XL is dat het toestel direct voorzien is van Android 7.0 Nougat. Het wordt Alcatels eerste smartphone met deze nieuwste versie van Android. De belangrijkste specificaties op een rij vind je hieronder.

  • 6 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 8 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 Nougat met Alcatel-interface
  • 1,1 GHz quadcore-chipset, 1GB werkgeheugen
  • 8GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart

De smartphone ligt vanaf het tweede kwartaal van 2017 in de winkels, dus ergens dit voorjaar. Alcatel heeft nog geen A3 XL adviesprijs bekendgemaakt. Met deze opmerkelijke set specificaties is het lastig om een voorspelling te doen, maar we verwachten dat het toestel zo tussen de 150 en 200 euro gaat kosten.

Daarmee is de Alcatel A3 XL een interessante smartphone voor iedereen waarbij een groot scherm de hoogste prioriteit is. Hoewel de hardware verder wat tegenvalt, kun je met dit formaat wel genieten van Netflix, YouTube of websites op een groter scherm dan we doorgaans in deze prijsklasse zien. Daarbij moet je echter wel rekening houden met vrij beperkte prestaties.

Lees het laatste nieuws over Alcatel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu