De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Alcatel lanceert Android-telefoon in Palm Pre-design

Wouter Nijsen
1 februari 2010, 0:28
1 min leestijd
Alcatel lanceert Android-telefoon in Palm Pre-design

Alcatel is in Nederland vooral bekend van de wat goedkopere prepaid-telefoons. Ook de KPN Swing-serie werd door deze fabrikant gemaakt. Maar Alcatel wil meer en om dat te bereiken lanceren ze nu hun eerste Android-telefoon tijdens het WMC in Barcelona. De Alcatel OT-980 valt in het lagere prijssegment en zou volgens geruchten goedkoper over de toonbank gaan dan de HTC Tattoo. Voor het design hebben de ontwerpers goed naar de Palm Pre gekeken.

Beter goed gejat dan slecht zelf bedacht, zullen we maar zeggen. Het betreft dus een slider met een hardware QWERTY-toetsenbord dat naar de onderkant uitschuift en niet naar de zijkant zoals bij de T-Mobile G1 of de Motorola Milestone.

Lees verder na de advertentie.

Of deze kopieeractie geslaagd is zullen de verkoopcijfers moeten uitwijzen. De specificaties maken onder andere melding van een Qualcomm MSM 7227-processor draaiende op 600MHz, WiFi, 3G, GPS en kompas. Het geheugen is met 192MB helaas niet al te ruim bemeten. Op de achterkant van het toestel is een 2MP camera te vinden. Het QVGA-beeldscherm is er één van het resistieve type, een keuze die waarschijnlijk is gemaakt om de verkoopprijs laag te kunnen houden. Verder is er een 3,5 mm headsetaansluiting op deze nieuwe Alcatel te vinden.

Het 140 gram wegende toestel heeft een accucapaciteit van 1150 mAh en is in diverse kleuren leverbaar. Het zal tot ongeveer drie maanden na de presentatie in Barcelona duren voordat de Alcatel OT-980 daadwerkelijk in de winkel ligt. In Frankrijk zal het toestel onder andere via Orange verkrijgbaar zijn. Of het toestel ook in Nederland leverbaar wordt is nog niet bekend.

Via: FrAndroid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu