Alcatel One Touch Pop 2: goedkoopste smartphone met 4G
Wouter Nijsen

Alcatel heeft vandaag de One Touch Pop 2 geïntroduceerd, een budgettoestel met ondersteuning voor 4G. Het toestel combineert redelijk specs  met een prijs van 130 euro.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de One Touch Pop 2

One Touch Pop 2De One Touch Pop 2 is één van de goedkoopste toestellen op de markt die  4G ondersteunt. Het toestel lijkt zowel qua prijs als specificaties  behoorlijk op de Huawei Ascend Y550, ook een 4G-toestel van circa zo’n 130 euro. Alcatel heeft de Pop 2 voorzien van specs die je in deze prijsklasse vaker vindt.

De Pop 2  draait Android 4.4 (KitKat) en heeft een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 218 ppi. Niet het allerscherpste scherm dus, al zal ‘ie  voor beginnende smartphonegebruikers  prima voldoen. Onderhuids is verder een 1,2GHz-quadcore-processor (Cortex A53), 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte aanwezig. De opslag is bovendien uitbreidbaar tot maximaal 32GB met een geheugenkaartje.

Zoals je zou verwachten heeft de One Touch Pop 2 aan zowel de voor- als achterzijde een camera. De camera aan de achterkant schiet foto’s met 5 megapixels en kan opnemen in 1080p  met 30 beelden per seconde. Met de vga-frontcamera schiet je gemakkelijk selfies en kun je videobellen via Google Hangouts of Skype. De batterij heeft tot slot een capaciteit van 2000 mAh en staat garant voor een standby-tijd van om en nabij twee weken. Gebruik je de smartphone intensief, dan moet hij binnen twee dagen alweer aan de oplader.

De Alcatel One Touch Pop 2 kopen

De One Touch Pop 2 koop je los voor circa 130 euro. In de onderstaande tabel hebben we de beste aanbiedingen voor je uitgelicht.

WinkelUitvoeringenVanafprijs
BelsimpelZwart – Witvanaf €125,-Bekijken
CoolblueZwart – Witvanaf €129,-Bekijken
CentralpointZwart – Witvanaf €135,52Bekijken

Het laatste nieuws over Alcatel

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.