Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Alcatel verpakt nieuwste smartphone in vr-bril

Jarno Stinissen
11 februari 2016, 11:12
2 min leestijd
Alcatel verpakt nieuwste smartphone in vr-bril

De Alcatel OneTouch Idol 4S moet nog officieel onthuld worden, maar dankzij  Venturebeat  weten we al wel over welke specs  hij beschikt. Het meest bijzondere aan het toestel is echter de verpakking, die tevens dienstdoet als vr-bril.

Lees verder na de advertentie.

De verpakking van de  Alcatel OneTouch Idol 4S is gemaakt van plastic en is ook  te gebruiken als vr-bril.  Hij is te vergelijken met de Google Cardboard, een  goedkope vr-bril van karton  waar je je  smartphone in kunt schuiven. Vervolgens kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met virtual reality, bijvoorbeeld door een van de vele Cardboard-apps in Google Play te downloaden.

Alcatel Onetouch Idol specs

De Alcatel OneTouch Idol 4S wordt tegelijkertijd  uitgebracht met de OneTouch Idol 4. De Idol 4S zal rond de 400 euro gaan kosten en wordt geleverd met Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie  van Android. Het toestel krijgt onder meer een 5,5 inch-scherm met een QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels, amoled),  een Snapdragon 652-chip met octacore-processor en 32GB aan interne opslagcapaciteit. Ook beschikt de Idol 4S over 3GB aan werkgeheugen en een accu van 3000 mAh. De Alcatel Idol 4S maakt gebruik van een 16 megapixel-camera met een diafragma van f/2.0. De frontcamera schiet foto’s  met 8 megapixel.

De Alcatel Onetouch Idol 4 is  het goedkopere broertje van de Idol 4S, met een geschatte prijs van rond  de 250 euro. Het toestel beschikt over een 5,2 inch full-hd-scherm (lcd), en zal gebruikmaken van de iets minder krachtige Snapdragon 617-chipset. De Idol 4 beschikt over een interne opslag  van 16GB en een werkgeheugen van 2 of  3GB. Verder maakt het toestel gebruik van een 2160 mAh-accu.

Het is nog niet bekend wanneer Alcatel de twee toestellen presenteert, maar met het Mobile World Congress om de hoek vermoeden wij dat dit niet lang gaat duren. Tot die tijd verwachten we nog meer details te krijgen over de Onetouch Idol 4 en 4S en hun eventuele verschijning in de Benelux.

Het laatste nieuws over Alcatel

Bron: Venturebeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu