alcatel ot-980Het van oorsprong Franse merk Alcatel gaat binnenkort voor het eerst een Android-toestel op de markt brengen. Het Android-toestel heeft een focus op sociaal netwerken en is voorzien van 8 voorgeïnstalleerde installaties die je leven makkelijker gaan maken.

Layar is een van de meegeleverde applicaties, die inmiddels iedereen wel kent. Ook Astrid (een filebrowser), Spotify (muziekdienst), Shazam (muziekherkenning) en Picsay (fotobewerking) zijn standaard aanwezig, net als Plink Art en OI Shopping List.

alcatel ot-980Het gaat om een toestel met een volledig touchscreen, een QWERTY-toetsenbordje en meerdere IM- en e-mailopties. Mensen die de Alcatel OT-980 in februari al op Mobile World Congress hebben gezien noemen vooral de overeenkomst met de Palm Pre.

Technisch gezien is de Alcatel OT-980 een laag- tot midrange toestel met 600MHz processor, 192MB RAM, Android 1.6, 3G, Wi-Fi en een 2 megapixel camera. Ook GPS zit erin, plus een aansluiting voor een 3,5 mm headset en een geheugenkaartslot voor microSD. De prijs zal rond die van de HTC Tattoo liggen. Naast de hier getoonde kleur Cherry zal de OT-980 ook in andere kleuren beschikbaar zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.