Alcatel OT-990 mengt zich in de budget Android-strijd
Wouter Nijsen

alcatel-ot990-AndroidDe Alcatel OT-990 is geen Android-telefoon voor liefhebbers van een high-end toestel met de topspecificaties. Dit nieuwe Android-toestel van de Franse fabrikant is vooral bedoeld als instapper en voor prepaid-gebruikers en gaat om de gunst van kopers strijden met ondermeer de recent aangekondigde Vodafone Smart. Maar de tijden dat een goedkope Android-telefoon direct kreupel was door gebruik van matige hardware ligt gelukkig achter ons. Hoewel de Alcatel Ot-990 geen hardloper is, slaat hij zeker geen slecht figuur.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Alcatel OT-990 wordt in eerste instantie geleverd met standaard Android 2.2 (dus geen aangepaste interface) maar een update naar versie 2.3 staat voor het vierde kwartaal van dit jaar op de kalender. Aan boord vinden we een 3,5-inch 480×320 capacitief touchscreen, 5 megapixel camera en een 600 MHz-processor. Het toestel is 12,2 mm dik en voelt volgens de eerste reviews verassend solide aan. Ook de snelheid schijnt prima in orde te zijn. De Alcatel OT-990 is binnenkort verkrijgbaar via O2 in het Verenigd Koninkrijk voor slechts £99. Het is nog niet bekend of een Nederlandse operator de Alcatel OT-990 in het prepaid android assortiment gaat opnemen.

Via: Electricpig

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.