Voordelige Alcatel Shine Lite nu te koop in Nederland

Alcatel heeft de Shine Lite eindelijk uitgebracht in Nederland. Vanaf vandaag is het toestel voor zo’n 200 euro te koop bij verschillende Nederlandse winkels.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Alcatel Shine Lite kopen

De Alcatel Shine Lite is een budgetsmartphone met niet al te spannende hardware onder de motorkap. Het uiterlijk van het toestel is daarentegen een stuk interessanter, want de behuizing is voorzien van metaal en gebogen glas aan de voor- en achterkant. De Shine Lite is per direct te koop met een adviesprijs van 199 euro, wat hem met twee benen in het lagere middensegment plaatst. De Shine Lite is verkrijgbaar bij diverse webwinkels, waaronder Belsimpel.

Met de Shine Lite richt Alcatel zich vooral op de budgetbewuste koper die een goed uitziende smartphone zoekt. Maar ook selfie-liefhebbers zullen de Shine Lite waarderen door de flitser die Alcatel aan de voorzijde heeft gemonteerd.

Alcatel Shine Lite specificaties

De Alcatel Shine Lite heeft meer te bieden dan alleen een mooie behuizing. Hieronder vind je de belangrijkste specificaties van het toestel.

  • 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera met flitser aan de voorkant
  • 16GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • 1,3GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow

Wat opvalt is dat Alcatel de Shine Lite uitbrengt met Android 6.0 Marshmallow. Android 7.0 Nougat is alweer een paar maanden uit, waardoor de software op de Shine Lite achterloopt op bijvoorbeeld de Google Pixel. Of Alcatel de Shine Lite nog gaat bijwerken naar de nieuwste versie is op moment van schrijven nog niet bekend.

Met de Shine Lite zet Alcatel een interessant alternatief neer voor andere toestellen in deze prijsklasse, zoals de Motorola Moto G4. Waar de Moto G4 het qua schermresolutie wat beter doet met zijn full-hd-display is de Shine Lite een stuk luxer uitgevoerd met metaal en glas. Bovendien heeft de Moto G4 geen flitser aan de voorkant, wat hem minder geschikt maakt voor de echte selfieliefhebber. Daarnaast is de Shine Lite een paar tientjes goedkoper. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een Alcatel Shite Lite met abonnement. Ook kun je de Shine Lite los kopen.

Alcatel Shine Lite
7,5
Welke Alcatel Shine Lite wil je?
Wij hebben momenteel geen Alcatel Shine Lite aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Lees het laatste nieuws over Alcatel

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.