Alcatel Shine Lite biedt metalen design voor budgetprijsje

Alcatel Shine Lite

Alcatel Shine LiteAlcatel onthult vandaag de Shine Lite, een Android-smartphone met een design van glas en metaal. Het toestel heeft een relatief lage adviesprijs van 199 euro.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Alcatel Shine Lite officieel

Alcatel Shine Lite officieelIn het verleden wist Alcatel ons elke beurs te verrassen met een veelvoud aan toestellen in alle soorten en maten. Dit jaar pakt de fabrikant het simpeler aan, met een handjevol nieuwe producten en eigenlijk slechts een enkele nieuwe smartphone. Deze Alcatel Shine Lite betekent voor de Chinese fabrikant een nieuwe productreeks, waarbij de focus zou liggen op een modern en premium design.

De Alcatel Shine Lite heeft een behuizing van glas en metaal. In alle eerlijkheid heeft het toestel veel weg van bijvoorbeeld de Galaxy Note 7, met een platte achterkant en veel bollende hoeken. De ronde vingerafdrukscanner achterop doet sterk denken aan de Honor 8 en de Nexus-toestellen van vorig jaar.

Waar de voorgenoemde toestellen echter vrijwel allemaal over forse prijskaartjes beschikken, gaat Alcatel de Shine Lite voor 199 euro in Nederland verkopen. Het toestel zal hier vanaf dit najaar in de winkels liggen. Daarbij krijg je de keuze uit twee kleuren: wit (‘Pure White’) en goud (‘Satin Gold’). Later volgt nog een zwarte (‘Prime Black’) optie.

De lage prijs is dan weer wel vrij toepasselijk voor de specificaties, die niet al te indrukwekkend zijn. Het toestel heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Achterop zit een 13 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. Alcatel gebruikt een nog onbekende MediaTek-chip, voorzien van een processor met vier cores en 2GB werkgeheugen.

Het toestel loopt op Android 6.0 Marshmallow. Alcatel kon niet zeggen of de Shine Lite een update naar Android 7.0 Nougat krijgt. Ga daar maar niet vanuit: het bedrijf brengt zelden tot nooit updates uit voor zijn smartphones.

Alcatel Vision en 360 Camera

Alcatel Vision en 360 Camera

Alcatel heeft niet alleen de Shine Lite officieel onthuld. Het bedrijf presenteert ook een eigen virtual reality-headset. De Alcatel Vision werkt zelfstandig, dus er is geen smartphone vereist, maar kost daardoor wel een prijzige 500 tot 600 euro. Alcatel gebruikt geen Google Daydream, maar een eigen vr-besturingssysteem.

De headset ligt begin 2017 in de winkels, samen met de los verkrijgbare Alcatel 360 Camera. Je plugt deze camera in aan de onderkant van je Alcatel om vervolgens 360 graden-foto’s te maken, die je dan weer op de Vision kunt bekijken. Deze camera zal iets meer dan 100 euro kosten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.