Alcatel komt met vijf nieuwe Android-smartphones

alcatel smartphonesAlcatel heeft zondag vijf nieuwe smartphones gepresenteerd, bestaande uit vier verschillende versies van de nieuwe One Touch Idol 2-reeks en de goedkopere Pop Fit. De Idol 2 beschikt over een 5 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels, 1,3GHz quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 8 megapixel-camera en 8GB aan opslagruimte dat met een microSD-kaart uitbreidbaar is. Het toestel draait standaard op Android 4.3 met een geplande update naar Android 4.4 KitKat. De adviesprijs? 219 euro. De Idol 2S-variant heeft 4g-ondersteuning en krijgt een prijskaartje van 289 euro. Beide Alcatel smartphones zijn vanaf juni in Nederland te koop.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Daarnaast breng Alcatel de Idol 2 Mini en Idol 2 Mini S uit. Het toestel heeft een kleiner 4,5 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels, maar doet op basis van hardware vrijwel geen concessies. Ook dit toestel wordt naar Android 4.4 geüpdatet en krijgt een prijs van 199 euro. De Idol 2 Mini S heeft eveneens 4g-ondersteuning en kost 239 euro.

popfit.jpgAls laatste komt Alcatel met de One Touch Pop Fit, een smartphone die specifiek is bedoeld voor een jongere doelgroep. Het toestel, dat ook als een fitnesstracker kan worden gedragen, heeft een 2,8 inch-scherm (320 bij 240 pixels), 1Ghz dualcore-processor en een 2 megapixel-camera. Verder is er 512MB werkgeheugen, Android 4.2 Jelly Bean en plaats voor een microSD-kaart aanwezig. De budgetsmartphone komt eveneens vanaf juni beschikbaar in verschillende kleuren en kost 89,99 euro.

Lees ook meer over de Alcatel One Touch Hero, een grote en betaalbare phablet.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.