Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit zijn Alcatel’s drie nieuwe Android-smartphones

Thomas Haenen
27 februari 2017, 8:06
2 min leestijd
Dit zijn Alcatel’s drie nieuwe Android-smartphones

Alcatel presenteert vandaag een drietal nieuwe Android-smartphone op het Mobile World Congress. Een daarvan is de Alcatel A5 LED, voorzien van een opvallende lichtgevende achterkant.

Lees verder na de advertentie.

Alcatel A5 LED officieel

In het verleden bracht Alcatel wel eens ruim een dozijn nieuwe toestellen mee naar het Mobile World Congress, dit jaar heeft de Chinese fabrikant zich beperkt tot slechts drie smartphones. De meest opvallende daarvan is de Alcatel A5 LED, die vanaf juni 2017 in Nederland te koop is met een adviesprijs van 199 euro.

Achterop het toestel zit namelijk een verwisselbare led-cover bestaande uit verschillende lampjes die van kleur veranderen als je een notificatie ontvangt. Zo kleur de achterkant fel blauw met knipperend wit als je een Facebook-berichtje ontvangt, terwijl het toestel groen is voor WhatsApp-notificaties. Als de accu bijna leeg verschijnt er een klein rijtje rode lichtjes aan de onderkant.

Mocht je geen zin hebben in de led-cover, dan kun je ook kiezen voor de gewone zwarte of witte covers die worden meegeleverd. Het toestel is verder voorzien van een 5,2 inch scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels, Android 6.0 Marshmallow en een 8 megapixel-camera achterop.

Alcatel A3 en U5

Het bedrijf heeft niet alleen de Alcatel A5 LED officieel aangekondigd, maar introduceerde ook een tweetal goedkopere alternatieven. De Alcatel U5 is het nieuwe instapmodel van het bedrijf en verschijnt in twee versies: met 3G voor 79 euro, en met 4G voor 99 euro. Beide zijn vanaf juni in Nederland te koop. Het toestel heeft een 5 inch hd-scherm, een 8 megapixel-camera en een quad-core processor. Er is 1GB werkgeheugen, 8GB opslagruimte en Android 7.0 Nougat aanwezig.

Iets daarboven staat de Alcatel A3, die vanaf mei verkrijgbaar is voor 149 euro. Dat toestel is onder andere voorzien van een vingerafdrukscanner. Ook hier zien we weer een 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels. Achterop zit een 13 megapixel-camera, voorop eentje van 5 megapixel.

Lees het laatste nieuws over Alcatel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Alcatel A5 LED
Alcatel A5 LED

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu