Aldi introduceert Wolfgang-smartphone met groot 4.5 inch-scherm en ICS voor 229 euro

Aldi lanceert in samenwerking met fabrikant Ambiance Technology weer een nieuwe Wolfgang-smartphone met een groot 4.5 inch-scherm en Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De smartphone, die gewoon de naam Wolfgang 4.5′ draagt, gaat vanaf zaterdag 27 oktober in de verkoop voor 229 euro. Door de 1Ghz dualcore-processor, 8 megapixelcamera aan de achterkant, 3 megapixelcamera aan de voorkant en 20GB opslagruimte is de prijs zeer laag voor een dergelijke smartphone. Daarnaast beschikt de Wolfgang 4.5′ ook over een grote batterij van 2000 mAh en een dubbele simkaart-slot, waardoor je een zakelijk nummer en je privénummer in één toestel kunt combineren. Een interessante eigenschap van de Wolfgang-smartphones is dat de Android-versie waar deze toestellen over beschikken, vrijwel hetzelfde is als de software waar de Galaxy Nexus op draait: Vanilla Android. Hierdoor heb je dus geen overbodige apps op je toestel staan en wordt dit in het algemeen als een positieve eigenschap gezien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Wolfgang 4.5′ heeft echter ook twee nadelen: het scherm van 4.5 inch heeft maar een resolutie van 960 bij 540 pixels. De Galaxy Nexus, die een 4.65 inch scherm heeft, heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels, wat normaal is voor een dergelijk groot scherm. Ook is het niet helemaal duidelijk hoe Ambience Technology de updates verspreidt en hoe vaak dit wordt gedaan. Dit komt mede omdat Ambience Technology pas relatief kort smartphones voor de Aldi op de markt brengt.

Eric Schouten, directeur van Ambiance Technology, legt uit waarom de Wolfgang-smartphones zo goedkoop zijn: “Het merk heeft geen torenhoge marketingbudgetten en ook geen peperdure infrastructuur. Dat betekent dat we in vergelijking met de grote Koreaanse merken, dezelfde hoge kwaliteit kunnen bieden tegen een aanzienlijk lagere prijs.“