Alex e-reader krijgt toegang tot Google’s digitale bibliotheek
Wouter Nijsen

De Alex e-reader van Spring Design is een bijzonder apparaat.  Het bovenste deel van de reader bestaat uit een 6 inch monochroom scherm, zoals we dat van andere e-readers kennen, namelijk met electronische inkt. Het onderste deel is echter een kleuren touchscreen dat op Android draait. Door de volledige standaard Android-functionaliteit in combinatie met 3G en Wi-Fi kun je met de Alex dus ook eenvoudig op het web surfen of bijvoorbeeld e-mailen. Spring design heeft nu een overeenkomst met Google gesloten waardoor het uitzonderlijke concept van de Alex volledig tot zijn recht komt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Via de ingebouwde Android-webbrowser heb je nu toegang tot de digitiale bibliotheek van Google waarin zich  nu al ongeveer 1 miljoen gedigitaliseerde werken bevinden. Niet alleen zijn deze online te lezen, maar ook rechtstreeks op de Alex te downloaden. De Alex e-reader wordt tijdens een medialunch op 7 en 8 Januari tijdens de CES gepresenteerd.

Via: Android Central  en eWeek.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.